Gyoza gombóc üvegtésztával, aranybarnára sütve és finom szójaszósszal tálalva

Gyoza gombóc üvegtésztával

A gyoza a kínai és japán konyha egyik legismertebb étke, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. Az üvegtésztás változat egy friss, könnyed alternatívája a hagyományos gyozáknak, és a töltelékben használt gyömbér és fokhagyma intenzív ízt ad neki. A gyoza története a 19. századi Kínába nyúlik vissza, és azóta is a családi étkezések, ünnepi alkalmak része. Képzeld el, ahogy a gombócok sülnek, miközben az ínycsiklandó illatok betöltik a konyhát – tökéletes étkezés egy baráti összejövetelre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Darálthús (sertés vagy csirke)
100 g Káposzta
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Sesamolaj
100 g Üvegtészta
20 db Gyoza tésztalapok
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát finomra vágd, és sózd meg. Hagyd állni 5-10 percig, majd préseld ki belőle a felesleges vizet.

    A káposzta lecsöpögtetése segít, hogy a gombócok ne legyenek túl vizesek, és a töltelék ne puhuljon el a főzés során.

    2

    A zöldhagymát és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért pedig reszeld le.

    A gyömbért frissen reszelve használj, mert az így megőrzi a legjobb ízét.

    3

    A darált húst, a káposztát, a zöldhagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért keverd össze egy tálban.

    Alaposan keverd össze a tölteléket, hogy egyenletesen eloszoljanak benne az ízek.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, a sesamolajat, a borsot, és jól keverd tovább.

    A szójaszósz ízesíti a tölteléket, és segít a hús textúrájának javításában.

    5

    A gyoza tésztalapokat egyesével helyezd a tenyeredbe. A közepére tegyél egy kis adag tölteléket, majd hajtsd félbe a tésztát, és a széleit jól nyomd össze.

    Ha nem ragad a tészta, egy kis vízzel megkenheted a széleket, hogy jobban rátapadjanak.

    6

    A gombócokat gőzöld meg, vagy egy serpenyőben süsd ki őket. Ha serpenyőben sütöd, először mindkét oldalát pirítsd aranybarnára, majd adj hozzá egy kis vizet, és fedő alatt gőzöld a gombócokat körülbelül 10 percig.

    A gombócokat először pirítani érdemes, hogy szép kérget kapjanak. A gőzölés után finom, omlós lesz a belsejük.

    7

    Tálald a gyoza gombócokat forrón, mellé pedig kínálj egy kis szójaszószt vagy ecetet a mártogatáshoz.

    A gyoza mellett jól illik egy kis csípős szósz is, hogy fokozza az ízeket.