Soto Banjar csirkeleves főtt tojással, lime szeletekkel és korianderrel

Soto Banjar (csirkeleves főtt tojással)

A Soto Banjar egy hagyományos indonéz étel, amely a régiókban népszerű levesként szolgál. A leves fő összetevői a csirke, a kókusztej és a fűszerek, mint a gyömbér és a kurkuma, amelyek mély ízt adnak a levesnek. A főtt tojás és a lime szeletek frissességet adnak a tálhoz, miközben a koriander aromája teljessé teszi az ételt. A Soto Banjar eredetileg Banjarmasin városából származik, és az indonéz konyha igazi klasszikusának számít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Csirke
2000 ml Víz
4 db Tojás
3 gerezd Fokhagyma
30 g Gyömbér
1 tk. Kurkuma
2 ág Citromfű
1 tk.
0.5 tk. Bors
200 ml Kókusztej
10 g Friss koriander
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy nagy fazékba tedd bele a csirkét és öntsd fel vízzel.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, a csirkehúst előre is megfőzheted és felhasználhatod a maradék húslevest.

    2

    Hozd a vizet forrásig, majd csökkentsd a hőt, és hagyd lassú tűzön főni a csirkét 30-40 percig, amíg meg nem puhul.

    A lassú főzés segít abban, hogy a csirkehús puha és szaftos maradjon.

    3

    A főzés közben a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát hámozd meg, majd apróra vágd vagy reszeld.

    A friss gyömbér és kurkuma sokkal intenzívebb ízt ad a levesnek, mint a szárított változat.

    4

    A csirkehús főzésének felénél adj hozzá a leveshez fokhagymát, gyömbért, kurkumát, citromfüvet, sót és borsot.

    A citromfű friss, citrusos íze ad egy különleges frissességet a levesnek.

    5

    Közben a tojásokat főzd keményre (kb. 10 perc), majd hámozd meg őket.

    A tökéletes kemény tojásnak szilárd, de nem túl száraz a belseje. Ha biztosra akarsz menni, kezd el főzni őket hideg vízben, majd forrald fel.

    6

    Miután a csirke megfőtt, add hozzá a kókusztejet a leveshez, és hagyd, hogy felforrjon.

    A kókusztej krémes állagot és enyhén édeskés ízt ad a levesnek.

    7

    A levest szűrd le, majd a csirkehúst szedd le a csontokról és törd apróra. Tálald a levest a főtt tojással, korianderrel és lime szeletekkel díszítve.

    A lime frissessége és a koriander aromája igazi ínycsiklandó élményt ad a leveshez.