A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 5-10 percig, amíg a keverék habosodni kezd.
A víz hőmérséklete fontos! Túl meleg vízben elpusztul az élesztő, túl hidegben pedig nem aktiválódik megfelelően.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. Ezután öntsd hozzá az élesztős vizet és a tojást. Keverd össze, majd gyúrd össze a tésztát.
A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet vagy vizet.
A tésztát letakarva pihentesd meleg helyen 1-1.5 órán át, amíg meg nem kel.
Hagyjuk pihenni, hogy a tészta a megfelelő állagúra keljen, és könnyen dolgozhassunk vele.
Közben készítsük el a tölteléket: a sárgarépát, póréhagymát és gombát apróra vágjuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg a zöldségeket 5-7 percig. Öntsük hozzá a szójaszószt és a szezámmagot, majd keverjük jól össze.
A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket és roppanós textúrájukat.
Miután a tészta megkelt, oszd 6-8 egyenlő részre. Minden tésztadarabot nyújts ki kerek formára, majd tegyél a közepére egy evőkanál zöldséges tölteléket.
A töltelék mennyisége ne legyen túl sok, hogy könnyen összecsíphető legyen a tészta széle.
A tésztát hajtsd össze, és csípődj le a széleit, hogy biztosan záródjon. Formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat.
Ügyelj arra, hogy a széleken jó legyen a zárás, hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd a kész hotteokokat süsd mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Ne túl magas lángon süsd, mert a tészta belseje is meg kell süljön anélkül, hogy a külső része túlságosan megpirulna.
Tálald forrón, és ha szeretnéd, szórj a tetejére egy kevés szezámmagot.
A hotteok a legfinomabb frissen, melegen fogyasztva!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.