Yachae Hotteok, koreai zöldséges töltelékkel sült pékáru

Yachae Hotteok

A Hotteok Dél-Korea egyik legismertebb street food fogása, amely édes tésztájával és gazdag töltelékeivel vált híressé. Az eredeti Hotteok általában fahéjas, barna cukros töltelékkel készül, de a Yachae Hotteok változat zöldséges tölteléket rejt, ami egy ínycsiklandó vegetáriánus alternatívát kínál. A zöldségek gazdag íze és a tészta finom, vajas textúrája tökéletes kombinációt alkot. Ez az étel tökéletes gyors étkezés a nap bármely szakában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
7 g Élesztő
1 ek. Cukor
150 ml Meleg víz
1 csipet
1 db Tojás
50 g Vaj
1 db Sárgarépa
100 g Gomba
1 szál Póréhagyma
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 5-10 percig, amíg a keverék habosodni kezd.

    A víz hőmérséklete fontos! Túl meleg vízben elpusztul az élesztő, túl hidegben pedig nem aktiválódik megfelelően.

    2

    A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. Ezután öntsd hozzá az élesztős vizet és a tojást. Keverd össze, majd gyúrd össze a tésztát.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet vagy vizet.

    3

    A tésztát letakarva pihentesd meleg helyen 1-1.5 órán át, amíg meg nem kel.

    Hagyjuk pihenni, hogy a tészta a megfelelő állagúra keljen, és könnyen dolgozhassunk vele.

    4

    Közben készítsük el a tölteléket: a sárgarépát, póréhagymát és gombát apróra vágjuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg a zöldségeket 5-7 percig. Öntsük hozzá a szójaszószt és a szezámmagot, majd keverjük jól össze.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket és roppanós textúrájukat.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd 6-8 egyenlő részre. Minden tésztadarabot nyújts ki kerek formára, majd tegyél a közepére egy evőkanál zöldséges tölteléket.

    A töltelék mennyisége ne legyen túl sok, hogy könnyen összecsíphető legyen a tészta széle.

    6

    A tésztát hajtsd össze, és csípődj le a széleit, hogy biztosan záródjon. Formázz belőle kis golyókat vagy lapos korongokat.

    Ügyelj arra, hogy a széleken jó legyen a zárás, hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben.

    7

    Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd a kész hotteokokat süsd mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Ne túl magas lángon süsd, mert a tészta belseje is meg kell süljön anélkül, hogy a külső része túlságosan megpirulna.

    8

    Tálald forrón, és ha szeretnéd, szórj a tetejére egy kevés szezámmagot.

    A hotteok a legfinomabb frissen, melegen fogyasztva!