A vörösborecet egy karakteres, mély ízvilágú fermentált ecet, amely vörösborból készül. A bor alkoholtartalmát ecetsav-baktériumok alakítják át ecetté – ez a természetes oxidációs folyamat levegő jelenlétében zajlik. Az érlelés során gazdag aromaanyagok alakulnak ki, különösen ha tölgyfahordóban tárolják a készítményeket.
A vörösborecet színe sötétvörös vagy vöröses-barna, ízvilága pedig savanyú, fanyar, de enyhén édeskés is lehet, attól függően, milyen borból készült és milyen hosszú ideig érlelték.
A vörösborecet antioxidánsokat, polifenolokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek pozitívan hathatnak az emésztésre és a vércukorszint szabályozására. Enyhe antibakteriális hatással is bír.
Lezárva, sötét helyen tárolva hosszú ideig eltartható. A természetes üledékek és zavarosság az érlelt, adalékmentes borecet sajátosságai.
A vörösborecet tehát nemcsak egy ecetfajta, hanem egy sokoldalú, mély aromájú fermentált alapanyag, amely különleges ízt ad a hétköznapi fogásoknak is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.