Lomo saltado jalapeñóval, fűszeres marhahús zöldségekkel, jalapeñóval és burgonyával

Lomo saltado jalapeñóval

A lomo saltado egy perui klasszikus étel, amely a hagyományos perui és kínai konyha fúziója. A fűszeres marhahús és a jalapeño pikáns íze egyedülálló élményt nyújt, miközben a sült burgonya ropogós textúrája és a friss zöldségek gazdagítják az ételt. A lomo saltado jalapeñóval különleges csavart ad ennek az ételnek, és a fűszeres ízek kedvelőinek ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. szűzpecsenye)
2 db Jalapeño paprika
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 db Burgonya
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Vörösbor ecet
1 ek. Koriander
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd csíkokra, majd fűszerezd sóval és borssal. A burgonyát hámozd meg, majd vágd kis kockákra.

    A hús fűszerezése előtt hagyd pihenni egy kicsit, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg a burgonyát, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Tedd félre, hogy a végén tálaláskor hozzáadd.

    A burgonya gyorsabb és egyenletesebb sütéséhez használj közepes lángot.

    3

    A hagymát, fokhagymát és jalapeñót apróra vágd. A paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.

    A jalapeño paprikát érdemes a magok nélkül felhasználni, ha nem szereted túlságosan csípősen.

    4

    A serpenyőben, ahol a burgonyát sülted, tedd hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és jalapeñót. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma és a hagyma gyorsan megpirulnak, ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    5

    Add hozzá a marhahúst a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg minden oldalról szép barna lesz.

    A hús pirítása közben ne keverd túl gyakran, hogy szép kérget kapjon.

    6

    A hús megpirulása után add hozzá a paradicsomot, szójaszószt és vörösbor ecetet. Főzd további 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A paradicsom levet ereszt, amit a hús magába szív, így gazdag ízű lesz az étel.

    7

    Tálalás előtt keverd hozzá a sült burgonyát és friss koriandert. Az ételt frissen tálald.

    A koriander frissessége szépen kiemeli a fűszeres ízeket, és vizuálisan is vonzóvá teszi az ételt.