Brokkolis tangsuyuk aranybarna csirke darabokkal, friss brokkolival tálalva

Brokkolis Tangsuyuk

A tangsuyuk étel, amely a kínai konyha egyik kedvelt édes-savanyú étele, egy igazi klasszikus. A brokkoli hozzáadása a hagyományos recepthez egy friss, zöld ízt ad az ételnek, amely tökéletesen harmonizál a ropogós csirkehússal és a gazdag szósszal. A recept az éttermekben gyakran egy gyors és ínycsiklandó étkezési lehetőségként szerepel, de most már otthon is elkészítheted. A gyömbér és fokhagyma keveréke különleges ízélményt nyújt, amely felidézi a hagyományos kínai fogásokat. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás lehet egy családi vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Brokkoli
500 g Csirkemell
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Kukorica keményítő
1 db Tojás
4 ek. Fűszeres szójaszósz
2 ek. Vörösbor ecet
2 ek. Cukor
1 dl Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg, majd vágd apró rózsáira. A csirkemellet vékony csíkokra szeleteld fel.

    A brokkoli rózsákat apróra vágva könnyebben átveszik az ízeket és gyorsabban megpuhulnak.

    2

    A gyömbért és fokhagymát reszeld le vagy aprítsd fel. Egy tálban keverd össze a kukorica keményítőt és a tojást, majd forgasd bele a csirkemell csíkokat.

    A keményítő segít a csirkemell külsején egy ropogós réteget képezni, így a végén finom textúrájú lesz.

    3

    A serpenyőben melegíts olajat, és süsd meg a csirkemell csíkokat, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Ezután tedd félre őket.

    Fontos, hogy a csirkemell csíkokat ne süsd túl, hogy ne száradjanak ki!

    4

    A serpenyőbe tedd bele a reszelt gyömbért, fokhagymát, szójaszószt, vörösbor ecetet és cukrot, majd keverd jól össze.

    Ez a szósz a Tangsuyuk étel igazi ízének alapja. Ha szeretnéd, fokozhatod az ízeket egy kis chili hozzáadásával.

    5

    Tedd vissza a sült csirkemellet a serpenyőbe, és öntsd rá a brokkolit. Keverd össze alaposan, hogy minden egyes darab jól bevonódjon a szósszal.

    A brokkolit rövid ideig párold, hogy megmaradjon a frissessége, de a szósszal jól átjárja.

    6

    Tálald az ételt rizs mellett, vagy önállóan is finom lehet.

    Ha a rizst párolod, egy kis sóval és egy pici olajjal még ízletesebbé teheted.