A brokkolit mosd meg, majd vágd apró rózsáira. A csirkemellet vékony csíkokra szeleteld fel.
A brokkoli rózsákat apróra vágva könnyebben átveszik az ízeket és gyorsabban megpuhulnak.
A gyömbért és fokhagymát reszeld le vagy aprítsd fel. Egy tálban keverd össze a kukorica keményítőt és a tojást, majd forgasd bele a csirkemell csíkokat.
A keményítő segít a csirkemell külsején egy ropogós réteget képezni, így a végén finom textúrájú lesz.
A serpenyőben melegíts olajat, és süsd meg a csirkemell csíkokat, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Ezután tedd félre őket.
Fontos, hogy a csirkemell csíkokat ne süsd túl, hogy ne száradjanak ki!
A serpenyőbe tedd bele a reszelt gyömbért, fokhagymát, szójaszószt, vörösbor ecetet és cukrot, majd keverd jól össze.
Ez a szósz a Tangsuyuk étel igazi ízének alapja. Ha szeretnéd, fokozhatod az ízeket egy kis chili hozzáadásával.
Tedd vissza a sült csirkemellet a serpenyőbe, és öntsd rá a brokkolit. Keverd össze alaposan, hogy minden egyes darab jól bevonódjon a szósszal.
A brokkolit rövid ideig párold, hogy megmaradjon a frissessége, de a szósszal jól átjárja.
Tálald az ételt rizs mellett, vagy önállóan is finom lehet.
Ha a rizst párolod, egy kis sóval és egy pici olajjal még ízletesebbé teheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.