Lobio khmeli sunelivel, grúz fűszeres babos étel

Lobio khmeli sunelivel

A lobio egy tradicionális grúz étel, amelyet különböző típusú babokkal készítenek, és általában gazdag fűszerekkel, például khmeli suneli keverékkel ízesítenek. A khmeli suneli fűszerkeverék egy olyan alap, amely számos grúz ételben szerepel, és segít kiemelni az étel frissességét és gazdag ízét. A lobio gyakran az egyik legkedveltebb étel a grúz háztartásokban, és rizs vagy friss kenyér kíséretében tálalják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Vörös bab
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Khmeli suneli fűszerkeverék
2 ek. Olaj
1 csipet Cukor
1 tk.
1 ek. Friss koriander
1 ek. Ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot alaposan öblítsd le, majd áztasd be vízbe 6-8 órára, vagy egy egész éjszakára.

    Ha gyorsítani szeretnél, a babot forró vízben is áztathatod, így 2-3 órára is elegendő.

    2

    Miután a bab megpuhult, tedd egy fazékba, öntsd fel vízzel, és főzd közepes lángon körülbelül 40-50 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha a bab vízben túl sokáig főne, szétmálhat, így figyelj arra, hogy csak a megfelelő ideig főzd.

    3

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat pedig vágd kis kockákra.

    A hagymát finomra vágva jobb textúrát ad az ételnek.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát, fokhagymát, és a paradicsomot, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A paradicsom hozzáadásával extra frissességet adunk az ételhez, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    5

    Add hozzá a khmeli suneli fűszerkeveréket, cukrot, sót, és egy kis ecetet, majd keverd össze az egészet.

    A khmeli suneli egy gazdag fűszerkeverék, amely a grúz konyhában elengedhetetlen. Az ecet pedig segít az ízek frissítésében.

    6

    A főtt babot öntsd a fűszeres keverékhez, majd főzd tovább 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha az étel túl sűrűnek tűnik, egy kis vízzel hígíthatod.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és kínáld mellé friss kenyérrel vagy rizs kíséretében.

    A friss koriander csodálatosan frissíti az ételt, és tökéletes kiegészítője a gazdag ízeknek.