A wakame egy barna tengeri alga, amelyet főként a japán, koreai és kínai konyhában használnak. Enyhe, kissé édeskés ízvilága és lágy, mégis rugalmas állaga miatt kiválóan illeszkedik levesekbe, salátákba és egytálételekbe.
A wakame felhasználása sokrétű: legismertebb formájában a miso leves egyik alap összetevőjeként szolgál, de hideg salátákban (pl. wakame uborkasaláta) és főtt rizs mellé keverve is népszerű. Szárított formában kapható, és vízbe áztatva néhány perc alatt felpuhul.
A wakame előkészítése egyszerű: 2–3 perc áztatás hideg vízben elegendő ahhoz, hogy visszanyerje eredeti formáját. Fontos, hogy csak kis mennyiségben használjuk, mert a szárított állapothoz képest többszörösére duzzad.
A wakame nemcsak egy hagyományos ázsiai alapanyag, hanem funkcionális élelmiszer is – rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szervezet ásványianyag-ellátottságához és az anyagcsere megfelelő működéséhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.