Miso alapú miyeokguk, tengeri kel algával és tofukkal tálalva

Miso alapú miyeokguk

A miyeokguk egy hagyományos koreai leves, amelyet gyakran tálalnak születésnapokon és fontos családi eseményeken. A leves alapja a tengeri kel, amely gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, különösen jód és kalcium forrásként ismert. A miso paszta hozzáadásával a leves mélyebb, gazdagabb ízt kap, miközben a tofu lágy textúrája még teltebbé teszi. Ez a leves nemcsak finom, hanem tápláló is, tökéletes egy könnyű, de laktató étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Miyeok (tengeri kel)
2 ek. Miso paszta
100 g Tofu
2 gerezd Fokhagyma
800 ml Víz
1 ek. Szezámmag olaj
1 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A miyeok (tengeri kel) algát alaposan áztasd be egy tál vízbe 20-30 percig, hogy megpuhuljon és megduzzadjon.

    Ha friss miyeokot használsz, akkor kevesebb áztatási időre lesz szükség, de szárított algát mindig alaposan hidratálj.

    2

    Miközben az alga ázik, vágd fel a tofut kis kockákra, majd tedd félre.

    A tofu kockákat ne vágd túl apróra, hogy a levesben jól megmaradjanak, de mégis könnyen kanalazhatóak legyenek.

    3

    Egy nagyobb lábasban öntsd fel a vizet, és hozd felforrni. Ezután add hozzá a miso pasztát, és alaposan keverd el, hogy feloldódjon.

    A miso pasztát ne tedd a forró vízbe közvetlenül, mert így könnyen csomósodhat. Használj egy habverőt, hogy simára keverd.

    4

    Add hozzá a felvágott tofut és az áztatott miyeokot a leveshez. Főzd őket 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A tofu akkor lesz a legfinomabb, ha nem főzöd túl, így nem veszíti el a lágy textúráját.

    5

    A levest ízesítsd szójaszósszal, fokhagymával, szezámmag olajjal, és frissen őrölt borssal. Keverd össze, és forrald még 2-3 percig.

    Ha szereted a leveseket erősebben ízesítve, adj hozzá egy kis chili pelyhet a végén, hogy pikánsabb legyen.

    6

    A kész levest tálald forrón, és friss, puha rizst kínálj hozzá, hogy még teljesebb étkezés legyen belőle.

    A miyeokguk kiválóan illik frissen főtt rizshez, de akár egy szelet pirított kenyérrel is tálalhatod.