A miyeok (tengeri kel) algĂĄt alaposan ĂĄztasd be egy tĂĄl vĂzbe 20-30 percig, hogy megpuhuljon Ă©s megduzzadjon.
Ha friss miyeokot hasznĂĄlsz, akkor kevesebb ĂĄztatĂĄsi idĆre lesz szĂŒksĂ©g, de szĂĄrĂtott algĂĄt mindig alaposan hidratĂĄlj.
Miközben az alga åzik, vågd fel a tofut kis kockåkra, majd tedd félre.
A tofu kockĂĄkat ne vĂĄgd tĂșl aprĂłra, hogy a levesben jĂłl megmaradjanak, de mĂ©gis könnyen kanalazhatĂłak legyenek.
Egy nagyobb låbasban öntsd fel a vizet, és hozd felforrni. Ezutån add hozzå a miso pasztåt, és alaposan keverd el, hogy feloldódjon.
A miso pasztĂĄt ne tedd a forrĂł vĂzbe közvetlenĂŒl, mert Ăgy könnyen csomĂłsodhat. HasznĂĄlj egy habverĆt, hogy simĂĄra keverd.
Add hozzĂĄ a felvĂĄgott tofut Ă©s az ĂĄztatott miyeokot a leveshez. FĆzd Ćket 5-7 percig, amĂg az Ăzek összeĂ©rnek.
A tofu akkor lesz a legfinomabb, ha nem fĆzöd tĂșl, Ăgy nem veszĂti el a lĂĄgy textĂșrĂĄjĂĄt.
A levest ĂzesĂtsd szĂłjaszĂłsszal, fokhagymĂĄval, szezĂĄmmag olajjal, Ă©s frissen Ćrölt borssal. Keverd össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.
Ha szereted a leveseket erĆsebben ĂzesĂtve, adj hozzĂĄ egy kis chili pelyhet a vĂ©gĂ©n, hogy pikĂĄnsabb legyen.
A kĂ©sz levest tĂĄlald forrĂłn, Ă©s friss, puha rizst kĂnĂĄlj hozzĂĄ, hogy mĂ©g teljesebb Ă©tkezĂ©s legyen belĆle.
A miyeokguk kivĂĄlĂłan illik frissen fĆtt rizshez, de akĂĄr egy szelet pirĂtott kenyĂ©rrel is tĂĄlalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.