A miyeok (tengeri kel) algát alaposan áztasd be egy tál vízbe 20-30 percig, hogy megpuhuljon és megduzzadjon.
Ha friss miyeokot használsz, akkor kevesebb áztatási időre lesz szükség, de szárított algát mindig alaposan hidratálj.
Miközben az alga ázik, vágd fel a tofut kis kockákra, majd tedd félre.
A tofu kockákat ne vágd túl apróra, hogy a levesben jól megmaradjanak, de mégis könnyen kanalazhatóak legyenek.
Egy nagyobb lábasban öntsd fel a vizet, és hozd felforrni. Ezután add hozzá a miso pasztát, és alaposan keverd el, hogy feloldódjon.
A miso pasztát ne tedd a forró vízbe közvetlenül, mert így könnyen csomósodhat. Használj egy habverőt, hogy simára keverd.
Add hozzá a felvágott tofut és az áztatott miyeokot a leveshez. Főzd őket 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.
A tofu akkor lesz a legfinomabb, ha nem főzöd túl, így nem veszíti el a lágy textúráját.
A levest ízesítsd szójaszósszal, fokhagymával, szezámmag olajjal, és frissen őrölt borssal. Keverd össze, és forrald még 2-3 percig.
Ha szereted a leveseket erősebben ízesítve, adj hozzá egy kis chili pelyhet a végén, hogy pikánsabb legyen.
A kész levest tálald forrón, és friss, puha rizst kínálj hozzá, hogy még teljesebb étkezés legyen belőle.
A miyeokguk kiválóan illik frissen főtt rizshez, de akár egy szelet pirított kenyérrel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.