Miso alapĂș miyeokguk, tengeri kel algĂĄval Ă©s tofukkal tĂĄlalva

Miso alapĂș miyeokguk

A miyeokguk egy hagyomĂĄnyos koreai leves, amelyet gyakran tĂĄlalnak szĂŒletĂ©snapokon Ă©s fontos csalĂĄdi esemĂ©nyeken. A leves alapja a tengeri kel, amely gazdag ĂĄsvĂĄnyi anyagokban Ă©s vitaminokban, kĂŒlönösen jĂłd Ă©s kalcium forrĂĄskĂ©nt ismert. A miso paszta hozzĂĄadĂĄsĂĄval a leves mĂ©lyebb, gazdagabb Ă­zt kap, miközben a tofu lĂĄgy textĂșrĂĄja mĂ©g teltebbĂ© teszi. Ez a leves nemcsak finom, hanem tĂĄplĂĄlĂł is, tökĂ©letes egy könnyƱ, de laktatĂł Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 50 g Miyeok (tengeri kel)
⭕ 2 ek. Miso paszta
⭕ 100 g Tofu
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 800 ml Víz
⭕ 1 ek. Szezámmag olaj
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A miyeok (tengeri kel) algåt alaposan åztasd be egy tål vízbe 20-30 percig, hogy megpuhuljon és megduzzadjon.

    Ha friss miyeokot hasznĂĄlsz, akkor kevesebb ĂĄztatĂĄsi idƑre lesz szĂŒksĂ©g, de szĂĄrĂ­tott algĂĄt mindig alaposan hidratĂĄlj.

    2

    Miközben az alga åzik, vågd fel a tofut kis kockåkra, majd tedd félre.

    A tofu kockĂĄkat ne vĂĄgd tĂșl aprĂłra, hogy a levesben jĂłl megmaradjanak, de mĂ©gis könnyen kanalazhatĂłak legyenek.

    3

    Egy nagyobb låbasban öntsd fel a vizet, és hozd felforrni. Ezutån add hozzå a miso pasztåt, és alaposan keverd el, hogy feloldódjon.

    A miso pasztĂĄt ne tedd a forrĂł vĂ­zbe közvetlenĂŒl, mert Ă­gy könnyen csomĂłsodhat. HasznĂĄlj egy habverƑt, hogy simĂĄra keverd.

    4

    Add hozzĂĄ a felvĂĄgott tofut Ă©s az ĂĄztatott miyeokot a leveshez. FƑzd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A tofu akkor lesz a legfinomabb, ha nem fƑzöd tĂșl, Ă­gy nem veszĂ­ti el a lĂĄgy textĂșrĂĄjĂĄt.

    5

    A levest Ă­zesĂ­tsd szĂłjaszĂłsszal, fokhagymĂĄval, szezĂĄmmag olajjal, Ă©s frissen Ƒrölt borssal. Keverd össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.

    Ha szereted a leveseket erƑsebben Ă­zesĂ­tve, adj hozzĂĄ egy kis chili pelyhet a vĂ©gĂ©n, hogy pikĂĄnsabb legyen.

    6

    A kĂ©sz levest tĂĄlald forrĂłn, Ă©s friss, puha rizst kĂ­nĂĄlj hozzĂĄ, hogy mĂ©g teljesebb Ă©tkezĂ©s legyen belƑle.

    A miyeokguk kivĂĄlĂłan illik frissen fƑtt rizshez, de akĂĄr egy szelet pirĂ­tott kenyĂ©rrel is tĂĄlalhatod.