Az első lépés a miso leves alapjának elkészítése. A vízben oldd fel a miso pastát és a shiro misót. A víz legyen közepes hőmérsékletű, ne forrjon, hogy a miso ne veszítse el az ízét.
A miso paszta és a miso levél (shiro miso) jól oldódik a vízben, ha a víz nem túl forró, hanem csak langyos.
Törd át a miso-leves alapot, majd add hozzá a shimeji gombát, amelyet előzőleg megmosd és a szárát eltávolítod.
A gombákat ne főzd túl, hogy megőrizzék az ízüket és textúrájukat. Különösen a shimeji gomba egyedülálló textúrája miatt fontos, hogy ne főzd meg túl sokáig.
Miután a gombát hozzáadtad, folytasd a főzést kis lángon, majd add hozzá a tojást, amit előzőleg felvertek, és lassan önts hozzá a levesbe, hogy a tojás szépen főjön ki.
A tojást csak akkor add hozzá, ha a leves már éppen forr, így a tojás nem fog túlságosan összeszedődni, hanem kellemes, lágy textúrája lesz.
Tálalás előtt apróra vágd fel a zöldhagymát, majd szórd a leves tetejére a tálaláskor.
A zöldhagyma frissessége még ízletesebbé teszi a levest, érdemes alaposan felaprítani, hogy minden falatba jusson.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.