Kasu Jiru Shimeji gombával, miso alapú leves friss zöldhagymával és tojással

Kasu Jiru Shimeji gombával

A Kasu Jiru miso leves története a japán konyhában gyökerezik, ahol a miso, a fermentált szója paszta, alapvető szerepet játszik. A shimeji gomba és a tojás harmonikus ízvilágot adnak az ételnek. Ezt a levesformát különösen télen kedvelik, mivel felmelegíti a testet és a lelket is. A leves titka az egyszerűségében rejlik – a miso, a friss gomba és a tojás mind együtt alkotják a tökéletes harmóniát. Szeretettel tálalhatod vendégeidnek vagy egy hideg téli estén a családnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Shimeji gomba
2 ek. Miso pasta
2 ek. Shiro miso
10 g Hínár
1 db Tojás
1 szál Zöldhagyma
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az első lépés a miso leves alapjának elkészítése. A vízben oldd fel a miso pastát és a shiro misót. A víz legyen közepes hőmérsékletű, ne forrjon, hogy a miso ne veszítse el az ízét.

    A miso paszta és a miso levél (shiro miso) jól oldódik a vízben, ha a víz nem túl forró, hanem csak langyos.

    2

    Törd át a miso-leves alapot, majd add hozzá a shimeji gombát, amelyet előzőleg megmosd és a szárát eltávolítod.

    A gombákat ne főzd túl, hogy megőrizzék az ízüket és textúrájukat. Különösen a shimeji gomba egyedülálló textúrája miatt fontos, hogy ne főzd meg túl sokáig.

    3

    Miután a gombát hozzáadtad, folytasd a főzést kis lángon, majd add hozzá a tojást, amit előzőleg felvertek, és lassan önts hozzá a levesbe, hogy a tojás szépen főjön ki.

    A tojást csak akkor add hozzá, ha a leves már éppen forr, így a tojás nem fog túlságosan összeszedődni, hanem kellemes, lágy textúrája lesz.

    4

    Tálalás előtt apróra vágd fel a zöldhagymát, majd szórd a leves tetejére a tálaláskor.

    A zöldhagyma frissessége még ízletesebbé teszi a levest, érdemes alaposan felaprítani, hogy minden falatba jusson.