Miso leves csirkehússal, tofut és tengerihervadást tartalmaz, gazdag ízekkel tálalva

Miso leves csirkehússal

A Miso leves, melyet a japán konyhában gyakran fogyasztanak reggelire vagy főétkezés előtt, a miso paszta gazdag, umami ízét használja alapként. A csirkehúsos változat még gazdagabbá teszi ezt a levesalapot, míg a tofu és tengerihervadás hozzáadása különleges textúrákat és friss ízeket ad a fogásnak. A miso leves különösen népszerű a japán kultúrában, mint tápláló, könnyű étkezés.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús (mell vagy comb)
2 ek. Miso paszta
100 g Tofu
2 szál Zöldhagyma
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
20 g Tengerihervadás (wakame)
800 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tisztítsd meg és vágd apró darabokra. Egy lábasban forrald fel a vizet, és tedd bele a csirkehúst. Főzd 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha gyorsabb szeretnéd elkészíteni, használhatsz csirkehúslevest is alaplének.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon, amíg illatos lesz.

    A pirított hagyma és fokhagyma adja meg a leves alapízét, érdemes alacsony lángon pirítani, hogy ne égjen meg.

    3

    A miso pasztát keverd össze a forró vízzel, majd add hozzá a hagymás-fokhagymás keveréket és a szójaszószt. Keverd jól össze, hogy a miso paszta feloldódjon.

    A miso paszta jól oldódik, ha előbb egy kis meleg vízben elkevered, így elkerülheted, hogy csomós legyen.

    4

    Tedd bele a felkockázott tofut és a tengerihervadást (wakame), majd főzd további 5-7 percig.

    A wakame friss, tengeri ízt ad a levesnek, és gyorsan megpuhul, ha megfelelően főzik.

    5

    Tálald a levest forrón, és szórd meg szezámmaggal, illetve az apróra vágott zöldhagymával a tetején.

    A szezámmag ropogós textúrát ad, és fokozza a miso leves gazdag ízvilágát.