A csirkehúst tisztítsd meg és vágd apró darabokra. Egy lábasban forrald fel a vizet, és tedd bele a csirkehúst. Főzd 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha gyorsabb szeretnéd elkészíteni, használhatsz csirkehúslevest is alaplének.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon, amíg illatos lesz.
A pirított hagyma és fokhagyma adja meg a leves alapízét, érdemes alacsony lángon pirítani, hogy ne égjen meg.
A miso pasztát keverd össze a forró vízzel, majd add hozzá a hagymás-fokhagymás keveréket és a szójaszószt. Keverd jól össze, hogy a miso paszta feloldódjon.
A miso paszta jól oldódik, ha előbb egy kis meleg vízben elkevered, így elkerülheted, hogy csomós legyen.
Tedd bele a felkockázott tofut és a tengerihervadást (wakame), majd főzd további 5-7 percig.
A wakame friss, tengeri ízt ad a levesnek, és gyorsan megpuhul, ha megfelelően főzik.
Tálald a levest forrón, és szórd meg szezámmaggal, illetve az apróra vágott zöldhagymával a tetején.
A szezámmag ropogós textúrát ad, és fokozza a miso leves gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.