Sunomono tofuval, friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Sunomono tofuval

A Sunomono egy népszerű japán étel, amelyet különböző zöldségekkel és tofuval készítenek. Az étel rendkívül frissítő, mivel az uborka és a tofu enyhén savanykás öntettel van összekeverve. Az uborka ropogós textúrája, a tofu krémessége és az ínycsiklandó öntet együttesen adja ezt az egyszerű, mégis gazdag ízélményt. A Sunomono tökéletes étel a nyári hónapokra vagy könnyű, friss vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
1 db Uborka
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
1 ek. Sós szójaszósz
1 evőkanál Friss koriander
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Friss szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kis kockákra vagy szeletekre. Ha a tofu vízben van, nyomd ki a felesleges vizet, hogy ne legyen túl vizes.

    A tofu állaga akkor lesz ideális, ha kicsit megszárítod. Ehhez papírtörlővel is letörölheted.

    2

    Az uborkát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Ha szeretnéd, használhatsz zöldséghámozót, hogy még vékonyabb szeleteket kapj.

    Az uborka előkészítésekor ügyelj arra, hogy a szeletek egyformák legyenek, hogy egyenletesen érjék el az ízeket.

    3

    A rizsecetet, cukrot, sós szójaszószt és szezámolajat keverd össze egy kis tálban, amíg a cukor feloldódik.

    A rizsecet és a szójaszósz arányát is változtathatod, hogy ízlésed szerint savanykásabb vagy sósabb legyen.

    4

    Az uborkát és a tofut tedd egy tálba, majd öntsd rá az elkészített öntetet. Jól keverd össze.

    Ha a salátát előre készíted, hagyd állni egy kicsit, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    Szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal, majd tálald.

    A koriander frissességet ad a salátának, míg a szezámmag egy kis ropogósságot és extra ízt biztosít.