Gomae sárgarépával, szezámmagos öntettel tálalva

Gomae sárgarépával

A gomae egy tradicionális japán étel, amelyet zöldségekből készítenek, és a fő ízesítője a szezám. Ez az étel gyakran szerepel az éttermekben, mint egy könnyű előétel, és a friss zöldségek könnyedsége tökéletesen illik a szezám gazdag ízéhez. A sárgarépa a gomae egyik remek alapanyaga, mivel édes és ropogós, és jól kiegészíti a szezám magvak ízét. Ez az étel könnyen elkészíthető, és ideális étkezés közben, vagy akár előételként is tálalható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Friss sárgarépa
2 ek. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Sake
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámmagolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd vékony julienne csíkokra vagy reszeld le.

    A sárgarépát ha vékony csíkokra vágod, gyorsabban megpuhul a főzés során, és könnyebben átjárja az öntet íze.

    2

    A szezámmagot egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten pirítsd meg, amíg illatos lesz. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg.

    A szezámmagot folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon és megőrzi a friss ízét.

    3

    A pirított szezámmagot apróra törd, majd egy tálban keverd össze a szójaszószt, sake-t, cukrot és szezámmagolajat, hogy egy sima öntetet kapj.

    Ha nem szereted túl intenzívre a szezám ízét, a szezámmagot kevésbé törheted, hogy csak enyhébb íze legyen.

    4

    A sárgarépát öntsd bele a tálba, és alaposan forgasd össze a szezámmagos öntettel.

    A sárgarépát érdemes egy kicsit pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    Tálald a gomae-t frissen, és díszítsd a tetejét extra pirított szezámmaggal.

    A díszítéshez nyugodtan használhatsz extra szezámmagot, hogy még gazdagabb legyen az íze.