A sárgarépát hámozd meg, majd vágd vékony julienne csíkokra vagy reszeld le.
A sárgarépát ha vékony csíkokra vágod, gyorsabban megpuhul a főzés során, és könnyebben átjárja az öntet íze.
A szezámmagot egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten pirítsd meg, amíg illatos lesz. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg.
A szezámmagot folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon és megőrzi a friss ízét.
A pirított szezámmagot apróra törd, majd egy tálban keverd össze a szójaszószt, sake-t, cukrot és szezámmagolajat, hogy egy sima öntetet kapj.
Ha nem szereted túl intenzívre a szezám ízét, a szezámmagot kevésbé törheted, hogy csak enyhébb íze legyen.
A sárgarépát öntsd bele a tálba, és alaposan forgasd össze a szezámmagos öntettel.
A sárgarépát érdemes egy kicsit pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tálald a gomae-t frissen, és díszítsd a tetejét extra pirított szezámmaggal.
A díszítéshez nyugodtan használhatsz extra szezámmagot, hogy még gazdagabb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.