A tofut vágd kis kockákra, és tedd félre.
A tofu vízét nyomd ki előzőleg egy tiszta konyharuhával, hogy ne legyen túl vizes.
A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld le. A tavaszi hagymát apróra vágd.
A gyömbér és fokhagyma ízét erőteljesebbé teheted, ha egy kicsit megpirítod őket a leves alaplével.
Egy nagy fazékban melegítsd fel a zöldségleves alaplevet, majd add hozzá a miso pasztát. Alaposan keverd el, hogy a paszta teljesen feloldódjon.
A miso paszta feloldásakor ne forrald, mert elveszítheti az ízét. Melegítsd csak fel, hogy jól oldódjon.
Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a szójaszószt, majd forrald fel a levest.
A szójaszósz sós, így figyelj a leves sózására, hogy ne legyen túl sós.
Amikor a leves felforrt, add hozzá a tofu kockákat és a tengeri algát. Főzd tovább 5-7 percig.
A tofu nagyon könnyen megszívja a levest, így nem kell sokáig főzni, hogy megpuhuljon.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, tavaszi hagymával, és egy kevés szezámmaggal.
A koriander és szezámmag friss ízt ad a levesnek, és különleges díszítést biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.