Miso leves tofuval, friss korianderrel és szezámmaggal díszítve

Miso leves tofuval

A miso leves egy tradicionális japán étel, amely a miso pasztából készült alapléből készül, és gyakran gazdagított tofuval és zöldségekkel. A miso levest számos variációban készítik, és az egyik legismertebb étel Japánban. A tofu és a miso paszta kombinációja gazdag fehérjében és ásványi anyagokban, miközben a leves ízletes és tápláló marad. A miso leves hagyományosan reggelire vagy könnyű ebédre fogyasztják.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tofu
3 ek. Miso paszta
800 ml Zöldségleves alaplé
2 szegfű Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 cm Friss gyömbér
10 g Tengeri algák
2 szál Tavaszi hagyma
1 tk. Szezámmag
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kis kockákra, és tedd félre.

    A tofu vízét nyomd ki előzőleg egy tiszta konyharuhával, hogy ne legyen túl vizes.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld le. A tavaszi hagymát apróra vágd.

    A gyömbér és fokhagyma ízét erőteljesebbé teheted, ha egy kicsit megpirítod őket a leves alaplével.

    3

    Egy nagy fazékban melegítsd fel a zöldségleves alaplevet, majd add hozzá a miso pasztát. Alaposan keverd el, hogy a paszta teljesen feloldódjon.

    A miso paszta feloldásakor ne forrald, mert elveszítheti az ízét. Melegítsd csak fel, hogy jól oldódjon.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a szójaszószt, majd forrald fel a levest.

    A szójaszósz sós, így figyelj a leves sózására, hogy ne legyen túl sós.

    5

    Amikor a leves felforrt, add hozzá a tofu kockákat és a tengeri algát. Főzd tovább 5-7 percig.

    A tofu nagyon könnyen megszívja a levest, így nem kell sokáig főzni, hogy megpuhuljon.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, tavaszi hagymával, és egy kevés szezámmaggal.

    A koriander és szezámmag friss ízt ad a levesnek, és különleges díszítést biztosít.