A zabpehely a teljes zab gőzölésével, lapításával és szárításával készülő természetes alapanyag, amelyet világszerte előszeretettel használnak reggelikhez, sütéshez és főzéshez. Magas rosttartalma, alacsony glikémiás indexe és tápanyagdús összetétele miatt kiemelkedő helyet foglal el az egészséges étrendben.
A zabpehely különböző szemcseméretekben elérhető: apró szemű, nagy szemű vagy instant formában is. Semleges, enyhén diós íze miatt rendkívül sokoldalúan felhasználható.
A zabpehely rendkívül sokoldalúan felhasználható: zabkásaként (forrón vagy hidegen), smoothie-ba keverve, fasírtok alapjaként, sütikhez, palacsintához, zabkenyérhez vagy akár bundázáshoz is használható. Apró szemű változata gyorsabban puhul, a nagy szemű roppanósabb állagú marad.
Liszt formájában (zabpehelyliszt) kiváló sütéshez, gluténmentes receptekhez. Növényi italokkal és gyümölcsökkel kombinálva tápláló és változatos reggelit ad.
A nyers zabpelyhet légmentesen zárható edényben, száraz, hűvös helyen érdemes tárolni. Megfelelő körülmények között hónapokig megőrzi minőségét. Főtt vagy áztatott zabkása 1-2 napig tárolható hűtőszekrényben.
A zabpehely ideális alapanyag minden tudatos étrendhez: tápláló, rostban gazdag, természetes – és könnyen beépíthető a napi étkezésekbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.