Vegán Menchi Katsu, panírozott és ropogós, zöldségekkel tálalva

Menchi Katsu vegán változatban

A Menchi Katsu egy tradicionális japán étel, amely egy finom, panírozott húsfalatot jelent. Az étel eredetileg sertéshúsból vagy marhahúsból készült, de a vegán változatban a hús helyett a hummuszt és zabpelyhet használjuk. Ez a változat ízletes, húsmentes ételt biztosít, miközben megőrzi a klasszikus Menchi Katsu ízvilágát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Hummusz
100 g Zabpehely
2 ek. Vegán szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk. Pirospaprika
100 g Búzaliszt
100 ml Növényi tej
100 g Vegán zsemlemorzsa
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hummuszt tedd egy nagy tálba, és add hozzá a zabpelyhet, szójaszószt, zúzott fokhagymát, petrezselymet és a pirospaprikát. Keverd jól össze.

    Ha a hummusz túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formálható legyen.

    2

    A tésztához keverd hozzá a búzalisztet, a növényi tejet, sót és borsot. A cél, hogy egy formálható, enyhén ragacsos tésztát kapj.

    Ne hagyd túl keményre a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá több növényi tejet, hogy a tésztád könnyebben formálható legyen.

    3

    A tésztából formálj kis golyókat, majd lapítsd őket kör alakú szeletekké. Ezeket a szeleteket mártsd bele a növényi tejbe, majd panírozd be a vegán zsemlemorzsába.

    A golyókat szorosabban formáld, hogy sütés közben ne essen szét.

    4

    Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat közepes lángon, és süsd meg a panírozott szeleteket mindkét oldalon, amíg aranybarnára nem sülnek.

    Ha az olaj túl forró, a panír gyorsan megéghet. Ellenőrizd, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen, mielőtt elkezded sütni.

    5

    Miután a menchi katsu elkészült, tálald friss zöldségekkel vagy rizstálkával. Az ételt még ínycsiklandóbbá teheted egy kis szójaszósszal.

    Az étel tálalásához az ázsiai konyhában kedvelt sült rizs is remek választás.