A hummuszt tedd egy nagy tálba, és add hozzá a zabpelyhet, szójaszószt, zúzott fokhagymát, petrezselymet és a pirospaprikát. Keverd jól össze.
Ha a hummusz túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formálható legyen.
A tésztához keverd hozzá a búzalisztet, a növényi tejet, sót és borsot. A cél, hogy egy formálható, enyhén ragacsos tésztát kapj.
Ne hagyd túl keményre a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá több növényi tejet, hogy a tésztád könnyebben formálható legyen.
A tésztából formálj kis golyókat, majd lapítsd őket kör alakú szeletekké. Ezeket a szeleteket mártsd bele a növényi tejbe, majd panírozd be a vegán zsemlemorzsába.
A golyókat szorosabban formáld, hogy sütés közben ne essen szét.
Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat közepes lángon, és süsd meg a panírozott szeleteket mindkét oldalon, amíg aranybarnára nem sülnek.
Ha az olaj túl forró, a panír gyorsan megéghet. Ellenőrizd, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen, mielőtt elkezded sütni.
Miután a menchi katsu elkészült, tálald friss zöldségekkel vagy rizstálkával. Az ételt még ínycsiklandóbbá teheted egy kis szójaszósszal.
Az étel tálalásához az ázsiai konyhában kedvelt sült rizs is remek választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.