Prebiotikus pörkölt brokkolis húsgombóc, friss petrezselyemmel tálalva.

Prebiotikus pörkölt brokkolis húsgombóc

A pörkölt egy tradicionális magyar étel, amelyet különböző húsokkal és zöldségekkel készítenek. A prebiotikus változat különösen fontos azoknak, akik egészséges, rostban gazdag ételt keresnek. A brokkoli és a húsgombóc kombinációja gazdag tápanyagokban, és a fűszerek, mint a kömény és a friss petrezselyem, tökéletesen kiegészítik a pörkölt ízét. Ez a recept egy egészséges, mégis ínycsiklandó alternatívát kínál a klasszikus pörkölt étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Darálthús (pulyka vagy csirke)
200 g Brokkoli
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Tojás
3 ek. Zabpehely
1 db Paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Kömény
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit tedd forrásban lévő vízbe, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul. Ezután tedd félre és hagyd hűlni, majd vágd apróra.

    A brokkoli aprításához használhatsz botmixert is, hogy finomabb textúrát kapj a húsgombócokhoz.

    2

    A darált húst tedd egy tálba, add hozzá a felaprított brokkolit, tojást, zabpelyhet, sót, borsot és a köményt. Keverd össze, majd formázz belőle kis húsgombócokat.

    A húsgombócok formázása közben nedves kézzel könnyebben dolgozhatsz, és elkerülheted, hogy a keverék ragadjon.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd a húsgombócokat süsd meg minden oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    Ha a húsgombócok túl nagyok, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjenek meg kívül, miközben belül is átsülnek.

    4

    Közben a paprikát és paradicsomot vágd apróra. Egy másik serpenyőben, kevés olívaolajon, pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a paprikát és paradicsomot. Főzd 5-7 percig.

    A zöldségeket alacsony lángon főzd, hogy megőrizzék friss ízüket és színüket.

    5

    Add a pörkölt alapot a húsgombócokhoz, és hagyd 10-15 percig főzni, hogy az ízek összeérjenek és a gombócok teljesen átsüljenek.

    Ha a pörkölt túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy enyhén folyós állagot érj el.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld köretként rizst vagy friss kenyeret.

    A petrezselyem nemcsak színt ad, hanem frissességet is a gazdag ételhez.