A Séf Gofrija tálalva

A Séf Gofrija

A Séf Gofrija egy kifinomult desszert, amely az ízek tökéletes harmóniáját nyújtja. Az étcsokoládé intenzív aromája találkozik a pörkölt mogyoró ropogósságával és a karamellizált alma természetes édességével, míg a narancshéj frissességet ad az egész fogásnak. Ez a gofri tökéletes választás lehet egy elegáns reggelihez, egy különleges vendéglátáshoz vagy egy meghitt desszertként egy hosszú nap végén. Ha még fokozni szeretnéd az ízélményt, próbáld ki egy kevés fahéjjal vagy extra csokoládéöntettel!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
1.5 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Cukor
3 db Tojás
120 g Vaj
250 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
80 g Étcsokoládé darabok
50 g Pörkölt mogyoró
100 g Karamellizált alma
2 ek. Méz vagy juharszirup
150 ml Tejszínhab
1 tk. Narancshéj reszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    A mikróban is megolvaszthatod a vajat, de figyelj, hogy ne forrjon fel.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod, így egyenletesebben fog eloszlani.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.

    Ha csomós a tészta, szűrd át egy szitán.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    Használj hőálló ecsetet a gofrisütő kikenéséhez.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 5-7 percig.

    Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összeeshet.

    6

    Vedd ki a kész gofrit, és hagyd pár percig hűlni egy rácson.

    Ha nincs rácsod, papírtörlőn is hűtheted a gofrit, de figyelj, hogy ne ázzon el.

    7

    A karamellizált almát készítsd el: egy serpenyőben süsd meg a vékonyra szeletelt almát kevés vajjal és egy kis mézzel, amíg aranybarna nem lesz.

    Az almát vékonyan szeleteld fel, hogy gyorsabban karamellizálódjon. Ne hagyd magára a serpenyőt, mert a méz könnyen megéghet.

    8

    Szórd meg a gofrit étcsokoládé darabokkal és pörkölt mogyoróval.

    Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért. A mogyorót sütőben vagy serpenyőben pirítsd meg, mielőtt felaprítod.

    9

    Helyezd a karamellizált almát a gofri tetejére, majd locsold meg egy kevés juharsziruppal.

    A juharszirup helyett használhatsz mézet vagy agavé szirupot is.

    10

    Tálald tejszínhabbal, és szórd meg reszelt narancshéjjal az extra frissességért.

    A narancshéj reszelése előtt alaposan mosd meg a narancsot.