Aate ka Halwa gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Aate ka Halwa

Az Aate ka Halwa egy hagyományos indiai édesség, amelyet búzalisztből, tejből és cukorból készítenek. A fahéj, kardamom és pörkölt dió hozzáadása teszi különlegessé. Az édesség a gazdag, szaftos állagával és fűszeres ízével mindenkit elvarázsol. A halwa tipikusan ünnepi alkalmakkor készül, és a legjobb frissen tálalva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Búzaliszt
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet pörköld meg a ghee felében közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    Ne hagyd túlpörkölni a lisztet, hogy ne kapjon keserű ízt.

    2

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd alaposan.

    A kardamom erőteljes ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl intenzív.

    3

    Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen felszívódik, és a massza sűrűsödik.

    Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen keverhető legyen.

    4

    Hozzáadhatod a pörkölt diót, és néhány percig kevergetve főzd tovább, hogy az ízek összeérjenek.

    A dió friss és ropogós textúrát ad a halwának.

    5

    Végül szórd meg rózsavízzel és fahéjjal, hogy gazdag ízt és illatot adj a halwának.

    A rózsavíz fokozza az édesség illatát, de ne használj túl sokat belőle.