A búzalisztet pörköld meg a ghee felében közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
Ne hagyd túlpörkölni a lisztet, hogy ne kapjon keserű ízt.
Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd alaposan.
A kardamom erőteljes ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl intenzív.
Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen felszívódik, és a massza sűrűsödik.
Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen keverhető legyen.
Hozzáadhatod a pörkölt diót, és néhány percig kevergetve főzd tovább, hogy az ízek összeérjenek.
A dió friss és ropogós textúrát ad a halwának.
Végül szórd meg rózsavízzel és fahéjjal, hogy gazdag ízt és illatot adj a halwának.
A rózsavíz fokozza az édesség illatát, de ne használj túl sokat belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.