Acarajé csípős paprikával, ropogós brazil étel

Acarajé Csípős Paprikával

Az acajé egy hagyományos brazil étel, amely a Bahia régiójából származik. A fehérbab és a fűszerek egyedi kombinációja adja az étel különleges ízét. Az acajé-t hagyományosan ünnepi alkalmakra készítik, és gyakran friss káposztával tálalják. Az étel egyaránt ínycsiklandó előétel és főfogás lehet. Az autentikus acajé készítése igazi élmény, ami mélyebb betekintést nyújt a brazil konyhába.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 40 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehérbab
600 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Csípős paprika
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
500 ml Olaj a sütéshez
100 g Kukoricaliszt
100 g Káposzta
200 ml Kókusztej
50 g Dió
100 ml Pálmaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehérbabot alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel vízzel. Hagyd ázni 8-12 órán át.

    A bab áztatása segít, hogy könnyebben megpuhuljon a főzés során.

    2

    Miután a bab megáztak, tedd őket egy edénybe, és főzd őket puhára. Ez körülbelül 45 percet vesz igénybe.

    Főzés közben időnként ellenőrizd a víz szintjét, hogy ne forrjon el teljesen.

    3

    Amíg a bab fő, vágd fel a hagymát, fokhagymát és a csípős paprikát. Egy tálban keverd össze a fűszereket.

    A csípős paprikát ízlés szerint lehet csökkenteni, ha nem szereted túlságosan erősen.

    4

    Miután a bab megfőtt és kihűlt, törd össze egy villával vagy használj botmixert, hogy sima pürét kapj.

    A püré legyen elég sűrű ahhoz, hogy könnyen formázható legyen.

    5

    Add hozzá a püréhez a felvágott hagymát, fokhagymát, csípős paprikát és a koriandert. Keverd jól össze.

    Ha a keverék túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    6

    Formálj kis golyókat a babpüréből, és forgasd meg kukoricaliszttel.

    A golyók lehetnek kisebbek vagy nagyobbak, attól függően, hogy milyen méretű acajét szeretnél készíteni.

    7

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a golyókat aranybarnára. A sütés körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

    Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, mert így nem sülnek egyenletesen.

    8

    Miután a golyók kisültek, szedd ki őket, és tedd őket papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    A felesleges olaj eltávolítása segít, hogy az acajé ne legyen túl zsíros.

    9

    Tálalás előtt tálald az acajét friss káposztával, és kínáld csípős paprikás szósszal.

    A csípős paprikás szósz adja az étel karakterét és egyensúlyozza a bab és a fűszerek ízét.