A fekete babot áztasd be legalább 8 órára, majd főzd meg sós vízben. A főzés után tedd félre.
A babnak fontos, hogy kellően megpuhuljon, különben kemény marad a tésztában.
A garnélarákot tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és add hozzá a finomra vágott fokhagymát, valamint a paprikát. Pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
A fokhagyma hőkezelésénél ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az íze.
Amikor a paprika megpuhult, add hozzá a garnélarákot és egy evőkanál curry port. Pirítsd még 5-7 percig, amíg a garnélarák rózsaszínűvé válik. Sózd, majd tedd félre a serpenyőben.
Ne pirítsd túl a garnélarákot, mert könnyen gumissá válhat. Ha kész, a rákoknak puhának és szaftosnak kell lenniük.
A babot, a rákot és a finomra vágott koriandert tedd egy tálba. Keverd össze alaposan.
Használj friss koriandert, hogy erősebb, zöldes ízt kapj, de a szárakat ne tedd bele!
A búzalisztből és a vízből készíts tésztát, majd formázz kis golyókat a keverékből. Minden golyó közepébe egy kanálnyi babos-garnélás keveréket tegyél, és formázd őket golyóvá.
A tésztának elég rugalmasnak kell lennie, hogy körülölelje a tölteléket, de ne legyen túl száraz vagy ragacsos.
A golyókat forró olajban süsd ki, amíg szépen aranybarna nem lesz. A fritőzben vagy egy mély serpenyőben érdemes sütni, hogy a golyók egyenletesen süljenek.
Sütés közben ne tegyél túl sok golyót egyszerre az olajba, mert akkor lecsökkentheted az olaj hőmérsékletét, és nem sülnek ropogósra.
A kész Acarajé-t friss lime-lével tálald. Díszítheted korianderlevelekkel vagy extra chili szeletekkel.
A lime friss íze remekül kiemeli a garnélarákot, a koriander pedig kellemes zöldességet ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.