Acarajé garnélával és fekete babbal, aranybarna fritőzött golyókként tálalva

Acarajé garnélával

Acarajé egy tradicionális brazíliai étel, amely az afro-brazil konyhából származik. Az étel a Bahia régiójában vált híressé, ahol a helyi afrikai eredetű közösségek készítették el először, hogy egy új életet hozzanak létre a bab, a garnélarák és a fűszerek kombinációjából. Ez a finom, ropogós falat minden falatjával egy darab brazil kultúrát kínál. Az Acarajé az utcai árusok kedvelt étele, különleges textúrával és ízekkel, amelyek gyorsan meghódították a világot. Tipikus tálalásában lime-lé és koriander kerül, melyek még inkább kiemelik az étel gazdag ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnélarák
200 g Fekete bab
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
1 ek. Curry por
2 ek. Cilantro
1 db Lime
1 tk.
200 g Búza liszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be legalább 8 órára, majd főzd meg sós vízben. A főzés után tedd félre.

    A babnak fontos, hogy kellően megpuhuljon, különben kemény marad a tésztában.

    2

    A garnélarákot tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és add hozzá a finomra vágott fokhagymát, valamint a paprikát. Pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma hőkezelésénél ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az íze.

    3

    Amikor a paprika megpuhult, add hozzá a garnélarákot és egy evőkanál curry port. Pirítsd még 5-7 percig, amíg a garnélarák rózsaszínűvé válik. Sózd, majd tedd félre a serpenyőben.

    Ne pirítsd túl a garnélarákot, mert könnyen gumissá válhat. Ha kész, a rákoknak puhának és szaftosnak kell lenniük.

    4

    A babot, a rákot és a finomra vágott koriandert tedd egy tálba. Keverd össze alaposan.

    Használj friss koriandert, hogy erősebb, zöldes ízt kapj, de a szárakat ne tedd bele!

    5

    A búzalisztből és a vízből készíts tésztát, majd formázz kis golyókat a keverékből. Minden golyó közepébe egy kanálnyi babos-garnélás keveréket tegyél, és formázd őket golyóvá.

    A tésztának elég rugalmasnak kell lennie, hogy körülölelje a tölteléket, de ne legyen túl száraz vagy ragacsos.

    6

    A golyókat forró olajban süsd ki, amíg szépen aranybarna nem lesz. A fritőzben vagy egy mély serpenyőben érdemes sütni, hogy a golyók egyenletesen süljenek.

    Sütés közben ne tegyél túl sok golyót egyszerre az olajba, mert akkor lecsökkentheted az olaj hőmérsékletét, és nem sülnek ropogósra.

    7

    A kész Acarajé-t friss lime-lével tálald. Díszítheted korianderlevelekkel vagy extra chili szeletekkel.

    A lime friss íze remekül kiemeli a garnélarákot, a koriander pedig kellemes zöldességet ad a tálalásnak.