A tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, cukrot és egy csipet sót. Keverjük jól össze.
Ha szeretnéd, egy kevés vaníliát is adhatsz a keverékhez, hogy illatosabb legyen.
A rizslisztet, kókuszreszeléket és szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony összetevőkhöz.
A lisztet és a kókuszreszeléket átszitálhatod, hogy elkerüld a csomósodást.
Jól keverjük össze a masszát, amíg sima, homogén tésztát kapunk. A tészta sűrűbb, de még folyós állagú legyen.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben formázható legyen.
Egy mély serpenyőben melegítsünk olajat, hogy elérje a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C).
Használj olajat, ami jól bírja a magas hőmérsékletet, mint a kókuszolaj vagy napraforgóolaj.
Egy kis kanál segítségével formázzunk kis golyókat a tésztából, és óvatosan helyezzük az olajba. Ne tegyünk túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, hogy könnyen forgathatók legyenek.
Figyelj arra, hogy ne legyen túl sok tészta az olajban egyszerre, különben nem sülnek egyenletesen.
Süssük a golyókat kb. 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek. Miután megsültek, szedjük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívják.
Ne hagyd túl sokáig a tésztát az olajban, mert akkor túlzottan kiszáradhat és keménnyé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.