Frissen sült Achappam kókuszos golyók aranybarna színben, egy tálban elrendezve.

Achappam

Az Achappam egy tradicionális indiai édesség, amelyet kókuszreszelékből és rizslisztből készítenek. A recept gyökerei a dél-indiai Kerala államig nyúlnak vissza, ahol a kókusz alapvető összetevő a helyi konyhában. Az étel egyes változatai a családi összejöveteleken és ünnepeken is szerepelnek. A puha, kókuszos golyók tökéletes harmóniában egyesítik az édes és sós ízeket. A titok az olajban való megfelelő sütésben rejlik, hogy kívül ropogós, belül viszont puha maradjon. Az Achappam bármikor ideális választás, ha valami különleges édességre vágyunk, és egy igazi indiai ízélményre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Kókuszreszelék
50 g Cukor
2 db Tojás
200 ml Tej
1 tk. Fűszeres szódabikarbóna
1 csipet
500 ml Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, cukrot és egy csipet sót. Keverjük jól össze.

    Ha szeretnéd, egy kevés vaníliát is adhatsz a keverékhez, hogy illatosabb legyen.

    2

    A rizslisztet, kókuszreszeléket és szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony összetevőkhöz.

    A lisztet és a kókuszreszeléket átszitálhatod, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Jól keverjük össze a masszát, amíg sima, homogén tésztát kapunk. A tészta sűrűbb, de még folyós állagú legyen.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Egy mély serpenyőben melegítsünk olajat, hogy elérje a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C).

    Használj olajat, ami jól bírja a magas hőmérsékletet, mint a kókuszolaj vagy napraforgóolaj.

    5

    Egy kis kanál segítségével formázzunk kis golyókat a tésztából, és óvatosan helyezzük az olajba. Ne tegyünk túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, hogy könnyen forgathatók legyenek.

    Figyelj arra, hogy ne legyen túl sok tészta az olajban egyszerre, különben nem sülnek egyenletesen.

    6

    Süssük a golyókat kb. 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek. Miután megsültek, szedjük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívják.

    Ne hagyd túl sokáig a tésztát az olajban, mert akkor túlzottan kiszáradhat és keménnyé válik.