Ackee és csicseriborsó egy tálban, zöldségekkel és kókusztejjel tálalva

Ackee és csicseriborsó

Az ackee, a jamaikai konyha egyik alapanyaga, az afrikai eredetű étkezési kultúra része, és a csicseriborsóval egy igazi karibi finomságot alkot. A tradicionális recept friss ízekkel és fűszerekkel van átitatva, és tökéletes választás vegetáriánusok és vegánok számára. Az ackee-t gondosan kell készíteni, hogy elkerüljük a mérgező hatásokat, de a frissen elkészített étel gazdag és finom élményt nyújt. Az étel egyszerűen elkészíthető és tökéletes választás hétköznapi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ackee
250 g Csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Pipacs
1 db Piros paprika
1 tk. Curry por
200 ml Kókusztej
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót tedd be egy tál vízbe, és hagyd ázni 8-12 órán keresztül, majd öblítsd le. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót, de az áztatás segít a jobb textúra és íz elérésében.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj, hogy ne pirítsd túl sokáig.

    3

    Add hozzá a piros paprikát és curry port, majd pirítsd tovább 2-3 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A piros paprika friss, édes íze jól harmonizál a curry por fűszeres ízével.

    4

    A kókusztejet és a leöblített csicseriborsót add hozzá, majd forrald fel. Alacsony hőmérsékleten főzd 15-20 percig.

    Ne feledd, hogy a kókusztej gazdag krémes textúrát ad a levest, így ideális alap a fűszeres ételekhez.

    5

    Tedd bele az előre elkészített ackee-t, és főzd további 5 percig, amíg az ackee átmelegszik, de ne főzd túl, hogy ne legyen pépes.

    Az ackee-t előzőleg alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd az esetleges mérgező anyagokat, és mindig friss ackee-t használj.

    6

    Sózd, borsozd ízlés szerint, és tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres és krémes ételt.