A csicseriborsót tedd be egy tál vízbe, és hagyd ázni 8-12 órán keresztül, majd öblítsd le. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót, de az áztatás segít a jobb textúra és íz elérésében.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj, hogy ne pirítsd túl sokáig.
Add hozzá a piros paprikát és curry port, majd pirítsd tovább 2-3 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.
A piros paprika friss, édes íze jól harmonizál a curry por fűszeres ízével.
A kókusztejet és a leöblített csicseriborsót add hozzá, majd forrald fel. Alacsony hőmérsékleten főzd 15-20 percig.
Ne feledd, hogy a kókusztej gazdag krémes textúrát ad a levest, így ideális alap a fűszeres ételekhez.
Tedd bele az előre elkészített ackee-t, és főzd további 5 percig, amíg az ackee átmelegszik, de ne főzd túl, hogy ne legyen pépes.
Az ackee-t előzőleg alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd az esetleges mérgező anyagokat, és mindig friss ackee-t használj.
Sózd, borsozd ízlés szerint, és tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres és krémes ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.