A kenyérszeleteket kockázd fel és pirítsd meg egy serpenyőben az olívaolajon. Pirítsd őket aranybarnára.
Ha szeretnéd, fűszerezheted is egy csipet sóval a pirításhoz, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
A fokhagymát apróra vágd, és egy nagy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg illatos lesz.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válik.
Add hozzá a pirított kenyérkockákat a fokhagymához, majd öntsd fel vízzel és egy csipet sóval.
A víz mennyiségét úgy állítsd be, hogy a kenyérkockák jól átnedvesedjenek.
Keverd össze, majd hagyd egy-két percig párolódni, hogy a kenyér teljesen felszívja a folyadékot.
A kenyérnek kicsit meg kell puhulnia, de ne legyen teljesen pépes.
A tojásokat buggyantsd meg egy serpenyőben. Ehhez egy fazék vízben forralj vizet, majd egy kis ecetet adj hozzá. Amikor a víz forr, ejtsd bele a tojásokat, és főzd 3-4 percig.
A tojásokat óvatosan tedd a vízbe, hogy a fehérjék ne szakadjanak szét.
Miután a tojások készre főttek, tálald a kenyér keveréket a tányéron, és tedd a buggyantott tojásokat a tetejére.
A buggyantott tojások frissessége és szaftossága adja meg a fogás finom textúráját.
Friss korianderrel díszítve, citromlével locsolva tálald.
A citrom frissessége és a koriander íze csodálatosan kiegyensúlyozza a gazdag tojásos kenyeret.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.