Açorda buggyantott tojással, friss korianderrel díszítve, citromlével meglocsolva

Açorda buggyantott tojással

Açorda egy tradicionális portugál étel, amelyet főként kenyérrel és tojással készítenek. A változataitól függően az Açorda gazdag ízekben, különösen a fokhagyma és a friss koriander hozzáadásával. A buggyantott tojás különlegessé teszi az ételt, hiszen a lágy tojás és a fűszeres kenyér kombinációja rendkívül gazdag textúrát és ízélményt ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 l Víz
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket kockázd fel és pirítsd meg egy serpenyőben az olívaolajon. Pirítsd őket aranybarnára.

    Ha szeretnéd, fűszerezheted is egy csipet sóval a pirításhoz, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy nagy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a pirított kenyérkockákat a fokhagymához, majd öntsd fel vízzel és egy csipet sóval.

    A víz mennyiségét úgy állítsd be, hogy a kenyérkockák jól átnedvesedjenek.

    4

    Keverd össze, majd hagyd egy-két percig párolódni, hogy a kenyér teljesen felszívja a folyadékot.

    A kenyérnek kicsit meg kell puhulnia, de ne legyen teljesen pépes.

    5

    A tojásokat buggyantsd meg egy serpenyőben. Ehhez egy fazék vízben forralj vizet, majd egy kis ecetet adj hozzá. Amikor a víz forr, ejtsd bele a tojásokat, és főzd 3-4 percig.

    A tojásokat óvatosan tedd a vízbe, hogy a fehérjék ne szakadjanak szét.

    6

    Miután a tojások készre főttek, tálald a kenyér keveréket a tányéron, és tedd a buggyantott tojásokat a tetejére.

    A buggyantott tojások frissessége és szaftossága adja meg a fogás finom textúráját.

    7

    Friss korianderrel díszítve, citromlével locsolva tálald.

    A citrom frissessége és a koriander íze csodálatosan kiegyensúlyozza a gazdag tojásos kenyeret.