Açorda leves olívaolajjal és fokhagymával tálalva, friss petrezselyemmel

Açorda olívaolajjal

Az Açorda egy hagyományos portugál étel, mely a szegények tápláló és ízletes levest kereső gasztronómiájából származik. A kenyér, olívaolaj és fokhagyma tökéletes harmóniája egy selymes levesben, mely tojással gazdagodik. Az Açorda egy igazán karakteres étel, amely az egyszerűségében rejti az ínycsiklandó élvezetet. Tökéletes választás hideg napokon, amikor egy meleg, tápláló ételre van szükségünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér kenyér
50 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
750 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket vágd kisebb kockákra, hogy könnyebben bele tudjanak szívni a leves alapléjét. Tedd félre.

    Friss kenyér helyett használhatsz száraz kenyeret is, mivel az jobban magába szívja az ízeket.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, és pirítsd meg benne a fokhagymát, amíg illatos nem lesz, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    A fokhagymát mindig alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, így elkerülheted, hogy keserű legyen.

    3

    Add hozzá a vizet, sót és borsot a lábasba, és hozd felforrni. Ha felforrt, csökkentsd a hőt alacsonyra, és hagyd, hogy egyet rottyanjon.

    A víz helyett használhatsz zöldségalaplevet is, hogy gazdagabb ízt kapj.

    4

    Tedd a kenyérkockákat a levesbe, és hagyd, hogy teljesen megpuhuljanak, miközben az ízek jól átjárják.

    Ha nagyon szétmállik a kenyér, akkor egy kicsit több vizet is adhatunk hozzá, hogy a leves ne legyen túl sűrű.

    5

    Törd össze a levest egy botmixerrel, hogy egységes, krémes állagot kapj.

    Ha nem szereted teljesen simán, hagyj néhány darabot a kenyérből, hogy rusztikusabb legyen a leves textúrája.

    6

    Verj fel egy tojást, és folyamatos keverés mellett add a leveshez. Ez egy gazdagabb, krémesebb állagot ad neki.

    A tojásos technika biztosítja, hogy a leves selymes legyen. Ha túl forró a leves, hűtsd le egy kicsit, mielőtt hozzáadod a tojást, hogy ne főjön meg.

    7

    Főzd még pár percig, hogy minden jól összeérjen, majd vedd le a tűzről.

    Ha szükséges, ízlés szerint sóval és borssal még ízesítheted a levest.

    8

    Tálald a levest forrón, és szórj rá friss petrezselymet a tálalás előtt.

    A petrezselyem friss íze fantasztikusan passzol a gazdag leveshez, de akár más friss gyógynövényekkel is variálhatod.