Áfonyás chilis balzsamecet szósz egy tálban, friss áfonyával és chili szeletekkel díszítve.

Áfonyás Chilis Balzsamecet Szósz

Ez az áfonyás chilis balzsamecet szósz a kifinomult ízek kedvelőinek készült. Az áfonya természetes édessége tökéletesen harmonizál a balzsamecet savanyúságával és a chili csípősségével, így ez a mártás ideális kiegészítője lehet sült húsoknak, érett sajtoknak vagy akár salátáknak. Az egyszerű elkészítési mód és a különleges ízvilág garantáltan elvarázsolja az asztaltársaságot.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
60 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss áfonya
50 ml Balzsamecet
2 ek. Méz
0.5 tk. Chilipor
50 ml Víz
0.25 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű serpenyőben tedd a friss áfonyát, a vizet és a mézet. Főzd alacsony lángon, amíg az áfonya megpuhul és elkezd szétesni.

    Fontos, hogy alacsony lángon főzd, különben az áfonya leéghet. Ha nincs friss áfonyád, használhatsz fagyasztottat is, de azt előtte ne olvaszd ki.

    2

    Add hozzá a balzsamecetet, a chilipor felét, a sót és a fekete borsot. Keverd össze alaposan.

    A chilipor mennyiségével óvatosan bánj, mert könnyen túl csípős lehet a szósz. Inkább kevesebbet tegyél bele először, és később kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.

    3

    Főzd a szószt közepes lángon 10-12 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a mártás kissé besűrűsödjön.

    Figyelj oda, hogy a szósz ne égjen le. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen sűrűsödjön.

    4

    Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket további sóval, borssal vagy chilivel.

    Itt van a lehetőség, hogy a saját ízlésedre formáld a szószt. Ha édesebben szereted, adj hozzá még egy kevés mézet. Ha savanyúbban, akkor egy kevés balzsamecetet.

    5

    Szűrd át a mártást egy szitán, hogy sima és selymes állagot kapj. Tálald melegen vagy hidegen sült húsok, sajtok vagy saláták mellé.

    A szűréshez használj finom szövésű szitát, hogy a magok és a héjak ne kerüljenek bele a kész szószba. A szűrés elhagyható, ha nem zavar a szósz rusztikusabb állaga.