Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütőt légkeveréses fokozaton is előmelegítheted, ha egyenletesebben szeretnéd sütni a cupcake-eket.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, miközben lassan hozzáöntöd a tejet. Keverd simára.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Óvatosan forgasd bele a friss áfonyát, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Az áfonyát lisztbe forgathatod, mielőtt a tésztába kevernéd, így kevésbé süllyed le a muffin aljára.
Töltsd meg a muffin kapszlikat háromnegyedig a tésztával, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a cupcake-ek átsültek-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rátennéd.
A cupcake-eket rácson hagyd hűlni, hogy a nedvesség elpárologjon, és ne ázzanak el.
A citromos tejszínkrémhez verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, a vajat és a citromlevet.
A habtejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Töltsd habzsákba a citromkrémet, majd díszítsd a cupcake-ek tetejét.
A habzsákba töltés előtt a krémet hűtsd le, hogy jobban tartsa a formáját.
Tálalás előtt szórd meg reszelt citromhéjjal és helyezz néhány friss áfonyát a cupcake-ek tetejére.
A citromhéjjal és áfonyával való díszítés előtt a cupcake-eket hűtsd le teljesen, hogy a krém ne olvadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.