Áfonyás-citromos cupcake tálalva

Áfonyás-Citromos Cupcake

Az áfonya és a citrom tökéletesen kiegészítik egymást, egy friss, citrusos és enyhén fanyar ízvilágot hozva létre. Az áfonyás-citromos cupcake egy igazán könnyed és nyári hangulatú sütemény, amelyet akár piknikre, családi eseményekre vagy egy finom délutáni édességként is elkészíthetsz. A lágy, puha tészta és a habos citromos krém tökéletes harmóniában van egymással. Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni, próbáld ki lime reszelékkel vagy fehér csokoládéforgáccsal megszórva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
180 g Cukor
1.5 tk. Sütőpor
0.5 tk.
120 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
50 ml Frissen facsart citromlé
1 tk. Reszelt citromhéj
80 g Friss áfonya
200 g Porcukor
100 g Vaj (krémhez)
150 ml Tejszín (habtejszín)
30 ml Frissen facsart citromlé (krémhez)
1 tk. Reszelt citromhéj (díszítéshez)
6 db Friss áfonya (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt légkeveréses fokozaton is előmelegítheted, ha egyenletesebben szeretnéd sütni a cupcake-eket.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.

    4

    Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, miközben lassan hozzáöntöd a tejet. Keverd simára.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Óvatosan forgasd bele a friss áfonyát, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    Az áfonyát lisztbe forgathatod, mielőtt a tésztába kevernéd, így kevésbé süllyed le a muffin aljára.

    6

    Töltsd meg a muffin kapszlikat háromnegyedig a tésztával, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a cupcake-ek átsültek-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész.

    7

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rátennéd.

    A cupcake-eket rácson hagyd hűlni, hogy a nedvesség elpárologjon, és ne ázzanak el.

    8

    A citromos tejszínkrémhez verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, a vajat és a citromlevet.

    A habtejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    9

    Töltsd habzsákba a citromkrémet, majd díszítsd a cupcake-ek tetejét.

    A habzsákba töltés előtt a krémet hűtsd le, hogy jobban tartsa a formáját.

    10

    Tálalás előtt szórd meg reszelt citromhéjjal és helyezz néhány friss áfonyát a cupcake-ek tetejére.

    A citromhéjjal és áfonyával való díszítés előtt a cupcake-eket hűtsd le teljesen, hogy a krém ne olvadjon meg.