Áfonyás narancsos szósz tálalva

Áfonyás narancsos szósz

Az áfonyás narancsos szósz egy frissítő és gyümölcsös kiegészítő, amely egyaránt passzol desszertekhez és főételekhez. Az áfonya természetes édessége és a narancs savanykás ízvilága tökéletes harmóniát teremt. Ez a szósz gyorsan elkészíthető, és kiváló választás különleges alkalmakra vagy hétköznapi ételek feldobására. Tálalhatod sült húsokkal, palacsintával vagy akár fagylalttal is, hogy igazán különleges élményt nyújtson.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss vagy fagyasztott áfonya
100 ml Friss narancslé
1 tk. Narancshéj (reszelt)
50 g Cukor
50 ml Víz
0.25 tk. Fahéj
1 ek. Kukoricakeményítő

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze az áfonyát, a narancslevet, a narancshéjat, a cukrot és a vizet.

    Ha fagyasztott áfonyát használsz, ne olvaszd ki előtte.

    2

    Közepes lángon melegítsd a keveréket, amíg a cukor feloldódik, és az áfonya kezd puhulni.

    Időnként keverd meg, hogy a cukor ne ragadjon le az edény aljára.

    3

    Adj hozzá fahéjat, és keverd alaposan össze.

    A fahéj mennyiségét ízlés szerint állítsd. Használhatsz fahéjrudat is, amit a főzés végén távolíts el.

    4

    Keverd ki a kukoricakeményítőt egy kevés vízzel, majd lassan add hozzá a szószhoz folyamatos keverés mellett.

    A kukoricakeményítőt hideg vízzel keverd ki, hogy ne csomósodjon össze. Fontos a folyamatos keverés, hogy a szósz egyenletesen sűrűsödjön.

    5

    Főzd a szószt lassú tűzön, amíg besűrűsödik, és az áfonya teljesen szétfő.

    A szósz hűlés közben még sűrűsödni fog, ezért ne főzd túl sűrűre.

    6

    Hűtsd le a szószt szobahőmérsékleten, majd légmentesen zárható edényben tárold a hűtőben. 3-4 napig eltartható.

    A lehűlt szósz sűrűbb lesz, mint melegen. Ha túl sűrű, tálalás előtt adj hozzá egy kevés narancslevet.

    7

    A szószt tálald sült húsokhoz, desszertekhez vagy palacsintához. Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható.

    A szósz remekül illik vadhúsokhoz, például szarvashoz vagy kacsához.