Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra, és készíts elő egy 20 cm átmérőjű tortaformát, amelynek az alját sütőpapírral bélelted ki.
A tortaforma oldalát is érdemes kivajazni, hogy a torta könnyen elváljon.
Zúzd össze a kekszet morzsás állagúra, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd bele a tortaforma aljába, hogy egyenletes alapot kapj.
A kekszmorzsát egy zacskóban, sodrófával is összezúzhatod.
Süsd az alapot 10 percig, majd hagyd kihűlni.
Ne süsd tovább, mert megkeményedhet.
Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, cukrot és a vanília kivonatot, amíg sima és krémes nem lesz.
A krémsajtot vedd ki a hűtőből legalább 30 perccel a felhasználás előtt, hogy könnyebben keverhető legyen.
Add hozzá a tejfölt és a tojásokat, majd alaposan keverd össze. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a sajttorta tölteléke levegős kell, hogy maradjon.
A tojásokat egyenként add hozzá, és csak addig keverd, amíg össze nem áll.
Öntsd a krémet az alapra, és simítsd el a tetejét.
Ha légbuborékok képződnek a tetején, óvatosan ütögesd a formát az asztalhoz, hogy eltűnjenek.
Süsd 50-60 percig, vagy amíg a töltelék megszilárdul, de a közepe még kissé remegős.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Kapcsold ki a sütőt, és hagyd a sajttortát a sütőben hűlni résnyire nyitott ajtónál, hogy ne repedjen meg a teteje.
Ez a lassú hűtés segít elkerülni a hirtelen hőmérsékletváltozást, ami a repedéshez vezethet.
Hűtsd teljesen ki a sajttortát, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára.
A hűtés során a sajttorta még jobban megszilárdul és az ízek is jobban összeérnek.
Tálalás előtt díszítsd porcukorral megszórt friss áfonyával.
Használhatsz áfonyalekvárt vagy áfonyaszószt is a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.