Áfonyás sajttorta tálalva

Áfonyás sajttorta

Az áfonyás sajttorta az egyik legnépszerűbb desszert, amelyet könnyű elkészíteni és mindig lenyűgöző végeredményt nyújt. Ez a krémes és gazdag torta tökéletes választás ünnepi asztalokra vagy hétvégi családi összejövetelekre. Az édes krémsajt és a friss áfonya íze tökéletes harmóniát alkot, miközben az alap ropogós textúrája remek kontrasztot ad. Ha különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki citromos krémmel vagy fehér csokoládé forgáccsal díszítve!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Keksz
100 g Vaj
500 g Krémsajt
200 g Tejföl
150 g Cukor
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojás
150 g Friss áfonya
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra, és készíts elő egy 20 cm átmérőjű tortaformát, amelynek az alját sütőpapírral bélelted ki.

    A tortaforma oldalát is érdemes kivajazni, hogy a torta könnyen elváljon.

    2

    Zúzd össze a kekszet morzsás állagúra, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd bele a tortaforma aljába, hogy egyenletes alapot kapj.

    A kekszmorzsát egy zacskóban, sodrófával is összezúzhatod.

    3

    Süsd az alapot 10 percig, majd hagyd kihűlni.

    Ne süsd tovább, mert megkeményedhet.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, cukrot és a vanília kivonatot, amíg sima és krémes nem lesz.

    A krémsajtot vedd ki a hűtőből legalább 30 perccel a felhasználás előtt, hogy könnyebben keverhető legyen.

    5

    Add hozzá a tejfölt és a tojásokat, majd alaposan keverd össze. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a sajttorta tölteléke levegős kell, hogy maradjon.

    A tojásokat egyenként add hozzá, és csak addig keverd, amíg össze nem áll.

    6

    Öntsd a krémet az alapra, és simítsd el a tetejét.

    Ha légbuborékok képződnek a tetején, óvatosan ütögesd a formát az asztalhoz, hogy eltűnjenek.

    7

    Süsd 50-60 percig, vagy amíg a töltelék megszilárdul, de a közepe még kissé remegős.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Kapcsold ki a sütőt, és hagyd a sajttortát a sütőben hűlni résnyire nyitott ajtónál, hogy ne repedjen meg a teteje.

    Ez a lassú hűtés segít elkerülni a hirtelen hőmérsékletváltozást, ami a repedéshez vezethet.

    9

    Hűtsd teljesen ki a sajttortát, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára.

    A hűtés során a sajttorta még jobban megszilárdul és az ízek is jobban összeérnek.

    10

    Tálalás előtt díszítsd porcukorral megszórt friss áfonyával.

    Használhatsz áfonyalekvárt vagy áfonyaszószt is a díszítéshez.