Ají de Gallina Ricottával tálalva, díszítve tojással és petrezselyemmel

Ají de Gallina Ricottával

Az Ají de Gallina perui étel, amelyet gyakran készítenek csirkehússal, sárga paprikával és gazdag, krémes szósszal. A ricotta hozzáadása különleges új ízvilágot hoz, lágyítva a fűszeres alapot. Az étel gyakran szerepel a perui konyha ünnepi ételei között. Az étel egyedülállóan gazdag, fűszeres, és gazdag textúrával rendelkezik. Kiváló választás bármilyen családi összejövetelre, különleges alkalmakkor vagy egy ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
200 g Ricotta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárga paprika (Ají amarillo)
100 g Kukorica
150 ml Tej
2 szelet Fehér kenyér
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 db Tojás a díszítéshez
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg sós vízben, majd szedd le a csontot és tépd apró darabokra. A hagymát és fokhagymát vágd finomra, a paprikát szeleteld fel.

    A csirkehúst gyorsan le tudod hűteni, ha hideg vízbe teszed, így gyorsabban dolgozhatsz vele.

    2

    A kenyér szeleteket áztasd be tejbe, és a kukoricával együtt tedd félre.

    A kenyérnek teljesen el kell áznia, hogy könnyen át tudja adni a textúráját a szósznak.

    3

    Egy serpenyőben az olívaolajat hevítsd, és süsd meg a hagymát, fokhagymát és az ají amarillo paprikát 5-6 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha nincs ají amarillo, használhatsz más sárga paprikát, de az íze nem lesz ugyanaz.

    4

    Add hozzá a beáztatott kenyér és a kukorica keverékét, majd keverd össze, amíg a massza homogénné válik.

    Használj botmixert, ha simább szószt szeretnél.

    5

    Ezután add hozzá a csirkehúst, a ricottát, sót és borsot. Folyamatos keverés mellett főzd 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A ricotta lágyítja a szószt, így nem lesz túl sűrű, és krémesebb textúrájú ételt kapsz.

    6

    A tojásokat főzd meg keményre, majd vágd félbe. A petrezselymet finomra vágd.

    A tojásokat a legjobb úgy főzni, hogy vízben forralod fel, majd 10 percig hagyod főni. Ha túl sokáig főzöd, a tojás belseje zöldesre színeződhet.

    7

    Tálalás előtt helyezd a csirkés masszát tányérra, és díszítsd főtt tojással és petrezselyemmel.

    A tálalás előtt egy kis petrezselyem vagy friss koriander is remekül illik az ételhez!