A főtt csirkemellet tépkedd szálakra. A kenyérdarabokat áztasd be a tejbe 5 percre, majd botmixerrel pépesítsd.
Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet – az állag krémes legyen, de ne híg.
Egy serpenyőben hevíts olajat, dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd keverd hozzá az ají amarillo pasztát és a kurkumát. Párold együtt 2-3 percig.
Az ají pasztát mindig röviden pirítsd meg, így felszabadulnak az aromái.
Add hozzá a tejjel pépesített kenyérmasszát, majd kevergetve főzd, míg besűrűsödik. Ezután keverd bele a csirkét, darált diót, és ha használsz, a reszelt sajtot is.
Alacsony lángon főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek, de ne tapadjon le.
Kóstold meg, sózd és borsozd ízlés szerint. Tálald főtt rizs és burgonya mellett forrón.
A tálaláskor szórd meg kevés friss petrezselyemmel vagy extra dióval a tetejét a textúráért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.