A csirkehúst vágd kisebb darabokra. A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. A zöld paprikát és hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A csirkehúst bármilyen részéből készítheted, de a csirkecomb jobb ízt ad az ételnek.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és zöld paprikát 2-3 percig.
A pirítás során ügyelj arra, hogy a zöldségek ne égjenek meg, csak enyhén karamellizálódjanak.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul.
Ha túl gyorsan pirul, alacsonyabb hőmérsékleten folytasd a főzést, hogy ne égjen meg a hús.
Tedd bele a krumplit, a zöldbabot, a fűszerpaprikát, a köményt, sót, borsot, majd önts fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzd 25-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha szeretnéd sűrűbbé tenni a levest, egy részét pürésítheted a főzés végén.
A főzés végén szórd bele a friss koriandert, és locsold meg egy kevés citromlével.
A friss koriander és citromlé frissességet ad az ételnek, így nem érdemes kihagyni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.