Ajiaco korianderrel, csirkehússal és zöldségekkel tálalva

Ajiaco korianderrel

Az Ajiaco egy hagyományos brazil étel, amelyet gyakran készítenek csirkehússal és zöldségekkel. A leves ízét a friss koriander és a citrom adja meg, míg a fűszerek gazdag ízt adnak neki. Ajiaco egy népszerű étel Brazíliában, különösen ünnepi alkalmakkor. A zöldségekkel készült változat könnyed, de ínycsiklandó, és remekül illik egy friss, nyári étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús
3 db Krumpli
1 db Zöld paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
150 g Zöldbab
2 evőkanál Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra. A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. A zöld paprikát és hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A csirkehúst bármilyen részéből készítheted, de a csirkecomb jobb ízt ad az ételnek.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és zöld paprikát 2-3 percig.

    A pirítás során ügyelj arra, hogy a zöldségek ne égjenek meg, csak enyhén karamellizálódjanak.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul.

    Ha túl gyorsan pirul, alacsonyabb hőmérsékleten folytasd a főzést, hogy ne égjen meg a hús.

    4

    Tedd bele a krumplit, a zöldbabot, a fűszerpaprikát, a köményt, sót, borsot, majd önts fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzd 25-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szeretnéd sűrűbbé tenni a levest, egy részét pürésítheted a főzés végén.

    5

    A főzés végén szórd bele a friss koriandert, és locsold meg egy kevés citromlével.

    A friss koriander és citromlé frissességet ad az ételnek, így nem érdemes kihagyni.