A mandulákat tedd egy tálba, és önts rájuk egy kevés vizet. Hagyd ázni 15 percig, majd csepegtesd le.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, az mandulákat forró vízbe tedd ázni.
A fehér kenyérszeleteket tépd kisebb darabokra, és tedd egy másik tálba.
A kenyér a leves állagát adja meg, ha túl sokat teszel bele, sűrűbb lesz.
A fokhagymát és a mandulát egy botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd.
A fokhagyma mennyisége ízlés szerint változtatható, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Add hozzá a kenyérdarabokat, az ecetet, sót, borsot, és öntsd hozzá a vizet.
A víz mennyisége a kívánt leves állagától függően változtatható.
A hozzávalókat pürésítsd teljesen simára.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis vizet hozzáadhatsz, hogy hígabb legyen.
A pürésített levest öntsd egy tálba, majd lassan csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevergeted.
Az olívaolaj a levest gazdagabbá teszi, és finom, krémes textúrát ad.
A kész ajo blanco-t hűtsd le a hűtőben 30 percig.
A hideg levest tálalás előtt friss fűszerekkel is ízesítheted, ha szeretnéd.
Tálald a levest szőlőszemekkel díszítve, és egy kevés extra olívaolajjal a tetején.
A szőlő friss, édes íze remekül kiegészíti az ajo blanco gazdag, sós alapját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.