Ajo blanco olívaolajjal, díszítve friss szőlőszemekkel.

Ajo blanco olívaolajjal

Ajo blanco, vagy más néven spanyol hideg fokhagymaleves, egy tradicionális étel Andalúziából, amely tökéletes választás a melegebb hónapokra. Az étel mandulával, fokhagymával és olívaolajjal készül, és gazdag, krémes textúrájával különleges élményt nyújt. Az ételt gyakran hűtve tálalják, és friss szőlőszemekkel vagy más gyümölcsökkel díszítve egy igazán frissítő étkezést kínál. Az ajo blanco hűsítő ízei és egyszerű elkészítése miatt ideális választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Mandula
2 szelet Fehér kenyér
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Fehérborecet
1 csipet
0.5 csipet Frissen őrölt fekete bors
4 ek. Olívaolaj
500 ml Víz
4 db Szőlő

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulákat tedd egy tálba, és önts rájuk egy kevés vizet. Hagyd ázni 15 percig, majd csepegtesd le.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, az mandulákat forró vízbe tedd ázni.

    2

    A fehér kenyérszeleteket tépd kisebb darabokra, és tedd egy másik tálba.

    A kenyér a leves állagát adja meg, ha túl sokat teszel bele, sűrűbb lesz.

    3

    A fokhagymát és a mandulát egy botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd.

    A fokhagyma mennyisége ízlés szerint változtatható, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    4

    Add hozzá a kenyérdarabokat, az ecetet, sót, borsot, és öntsd hozzá a vizet.

    A víz mennyisége a kívánt leves állagától függően változtatható.

    5

    A hozzávalókat pürésítsd teljesen simára.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kis vizet hozzáadhatsz, hogy hígabb legyen.

    6

    A pürésített levest öntsd egy tálba, majd lassan csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevergeted.

    Az olívaolaj a levest gazdagabbá teszi, és finom, krémes textúrát ad.

    7

    A kész ajo blanco-t hűtsd le a hűtőben 30 percig.

    A hideg levest tálalás előtt friss fűszerekkel is ízesítheted, ha szeretnéd.

    8

    Tálald a levest szőlőszemekkel díszítve, és egy kevés extra olívaolajjal a tetején.

    A szőlő friss, édes íze remekül kiegészíti az ajo blanco gazdag, sós alapját.