Alboronía tökkel, padlizsánnal és friss cilantro-val tálalva

Alboronía tökkel

Az alboronía egy tradicionális spanyol étel, amely az évszázadok során különböző zöldségekkel és fűszerekkel gazdagodott. Eredetileg a spanyol vidéken jelent meg, ahol a szezonális zöldségeket egyszerűen párolták. Az alboronía tökkel és padlizsánnal egy változata, amely az őszi hónapokban különösen népszerű. A tök és padlizsán selymes textúrája tökéletesen illik a paradicsom édes-savanyú ízéhez, és a koriander frissessége egy különleges ízt ad hozzá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tök
1 db Padlizsán
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Cilantro
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. A padlizsánt szintén vágd fel, és sózd meg, hogy kiengedje a keserűségét.

    A padlizsánt először kissé nyomkodd meg, hogy a só kihúzza belőle a felesleges vizet és keserűséget.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel kis darabokra.

    Ha gyorsan szeretnéd hámozni a paradicsomot, forralj vizet, és tedd bele a paradicsomokat pár másodpercre – így könnyen lehúzhatod a héját.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, és párold meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Fontos, hogy ne pirítsd meg túlságosan a hagymát, mert akkor keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    Add hozzá a padlizsánt és a tököt, majd párold őket közepes lángon 10-15 percig, amíg megpuhulnak.

    Ne borítsd túl a serpenyőt – így könnyebben tudod egyenletesen párolni a zöldségeket.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot. Öntsd fel vízzel, és főzd együtt még 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A víz mennyisége változhat, ha sűrűbb ételt szeretnél, kevesebb vizet tegyél hozzá.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss cilantro-val. Az alboronía kész, tálald melegen.

    A friss koriander hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és friss, fűszeres ízt ad a többi hozzávalónak.