A tököt hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. A padlizsánt szintén vágd fel, és sózd meg, hogy kiengedje a keserűségét.
A padlizsánt először kissé nyomkodd meg, hogy a só kihúzza belőle a felesleges vizet és keserűséget.
A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel kis darabokra.
Ha gyorsan szeretnéd hámozni a paradicsomot, forralj vizet, és tedd bele a paradicsomokat pár másodpercre – így könnyen lehúzhatod a héját.
Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, és párold meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Fontos, hogy ne pirítsd meg túlságosan a hagymát, mert akkor keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a padlizsánt és a tököt, majd párold őket közepes lángon 10-15 percig, amíg megpuhulnak.
Ne borítsd túl a serpenyőt – így könnyebben tudod egyenletesen párolni a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot. Öntsd fel vízzel, és főzd együtt még 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.
A víz mennyisége változhat, ha sűrűbb ételt szeretnél, kevesebb vizet tegyél hozzá.
Tálalás előtt szórd meg friss cilantro-val. Az alboronía kész, tálald melegen.
A friss koriander hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és friss, fűszeres ízt ad a többi hozzávalónak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.