Alkoholmentes pina colada fagylalt tálalva

Alkoholmentes Pina Colada fagylalt

Az alkoholmentes pina colada fagylalt egy tökéletesen frissítő trópusi desszert, amely a klasszikus koktél ízvilágát idézi, de bárki számára élvezhető változatban. Az ananász és a kókusz tökéletes párosítása egy selymes, krémes textúrájú fagylaltban kel életre, amely bármely nyári délutánt igazi trópusi élménnyé varázsol. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld meg egy kevés pirított kókuszreszelékkel vagy friss ananászkarikával tálalni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss ananász
400 ml Kókusztej
250 ml Tejszín
50 g Méz
5 ml Vanília kivonat
10 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, távolítsd el a kemény közepét, majd vágd kisebb darabokra. Turmixold simára egy konyhai robotgépben vagy botmixerrel.

    Ha nincs friss ananászod, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben csökkentsd a méz mennyiségét, mert a konzerv ananász általában édesebb.

    2

    Egy tálban keverd össze az ananászpürét a kókusztejjel, a citromlével, a vanília kivonattal és a mézzel. Keverd addig, amíg egyenletes állagot nem kapsz.

    A citromlé segít kiegyensúlyozni az édességet és frissességet ad a fagylaltnak.

    3

    Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.

    A túl kemény tejszínhab megnehezíti az összekeverést és a fagylalt textúrája is durvább lehet.

    4

    Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt az ananászos-kókuszos keverékkel, hogy egyenletesen krémes textúrát kapj.

    A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze és a fagylalt könnyű maradjon.

    5

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    A fagylaltot időnként (kb. óránként) keverd át a fagyasztás alatt, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását és krémesebb legyen a végeredmény.

    6

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Díszítheted ananászdarabokkal, kókuszreszelékkel vagy mentalevéllel a tálaláskor.