KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: a mandulalisztet Ă©s a porcukrot szitĂĄld össze egy tĂĄlban. A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©ket verd kemĂ©ny habbĂĄ, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot, amĂg fĂ©nyes, stabil habot nem kapsz.
A mandulaliszt Ă©s a porcukor ĂĄtszitĂĄlĂĄsa elengedhetetlen a sima felĂŒletƱ macaronokhoz. A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©knek szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱnek kell lenniĂŒk a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.
A tojĂĄshabhoz Ăłvatosan keverd hozzĂĄ a mandulalisztes keverĂ©ket Ă©s a reszelt citromhĂ©jat, hogy a massza homogĂ©n Ă©s selymes legyen. Ăgyelj arra, hogy ne keverd tĂșl, mert a macaronok nem fognak megfelelĆen megemelkedni.
A macaronĂĄzs (a mandulaliszt Ă©s tojĂĄshab összekeverĂ©se) kulcsfontossĂĄgĂș. A masszĂĄnak szalagszerƱen kell lefolynia a spatulĂĄrĂłl. Ha tĂșl sƱrƱ, Ăłvatosan keverj mĂ©g rajta egy kicsit.
HabzsĂĄk segĂtsĂ©gĂ©vel egyenletes mĂ©retƱ köröket nyomj egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire. Hagyd Ćket pihenni 30 percig, hogy a felĂŒletĂŒk megszĂĄradjon.
HasznĂĄlj macaron sablont, hogy egyforma mĂ©retƱ köröket tudj nyomni. A pihentetĂ©s alatt a macaronok felĂŒletĂ©n egy vĂ©kony hĂĄrtya kĂ©pzĆdik, ami fontos a 'lĂĄbak' kialakulĂĄsĂĄhoz sĂŒtĂ©s közben.
ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben, 150°C-on sĂŒsd a macaronokat 12-15 percig, amĂg kĂvĂŒl enyhĂ©n roppanĂłsak, belĂŒl pedig puhĂĄk maradnak.
A sĂŒtĂ©si idĆ Ă©s hĆmĂ©rsĂ©klet sĂŒtĆfĂŒggĆ. Ha a macaronok tĂșl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hĆmĂ©rsĂ©kletet. A macaronok akkor jĂłk, ha a 'lĂĄbaik' szĂ©pen kialakultak, Ă©s könnyen levĂĄlnak a sĂŒtĆpapĂrrĂłl.
A töltelĂ©khez melegĂtsd fel a tejszĂnt, majd öntsd rĂĄ az aprĂłra tört fehĂ©rcsokolĂĄdĂ©ra. Keverd addig, amĂg teljesen fel nem olvad.
A tejszĂnt ne forrald fel, csak melegĂtsd fel. A fehĂ©rcsokolĂĄdĂ©t aprĂłra törd, hogy könnyebben olvadjon.
Add hozzĂĄ a puncs szirupot, hogy egy enyhĂ©n gyĂŒmölcsös Ăzt kapj. Keverd jĂłl össze, majd hagyd hƱlni, hogy besƱrƱsödjön.
A puncs szirup mennyisĂ©ge ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł. Ha nincs puncs szirup, hasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcs szirupot is.
Amikor a csokolĂĄdĂ©s krĂ©m besƱrƱsödött, egy kanĂĄl vagy habzsĂĄk segĂtsĂ©gĂ©vel töltsd meg a macaronok egyik felĂ©t a krĂ©mmel, Ă©s helyezz rĂĄ egy mĂĄsik macaron hĂ©jat, hogy szendvicset alkoss.
A macaronokat pĂĄrosĂtsd mĂ©ret szerint, hogy egyforma 'szendvicseket' kapj.
A kĂ©sz macaronokat egy tĂĄlra helyezve tĂĄlald Ćket, Ă©s hagyd Ćket nĂ©hĂĄny ĂłrĂĄt pihenni a hƱtĆben, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
A macaronok Ăze a hƱtĆben töltött idĆ alatt csak javul. LegalĂĄbb 24 ĂłrĂĄt Ă©rdemes hƱteni Ćket tĂĄlalĂĄs elĆtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.