Alkoholmentes puncsos macaronok tĂĄlalva

Alkoholmentes puncsos macaron

A macaronok a francia cukrĂĄszat egyik legismertebb desszertjei, Ă©s szĂĄmos vĂĄltozatban kĂ©szĂ­thetƑk. Ez a puncsos vĂĄltozat alkoholmentes, Ă­gy mindenki szĂĄmĂĄra Ă©lvezhetƑ, miközben a puncs frissĂ­tƑ gyĂŒmölcsös Ă­ze Ă©s a csokolĂĄdĂ© krĂ©mes textĂșrĂĄja egy tökĂ©letes desszertet alkot. A könnyed, gyĂŒmölcsös töltelĂ©k Ă©s a roppanĂłs macaron hĂ©jak kĂŒlönleges harmĂłniĂĄt alkotnak, Ă­gy ez a macaron tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy ĂŒnnepi desszerthez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 150 g Mandulaliszt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 3 db TojĂĄsfehĂ©rje
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 20 ml Puncs szirup
⭕ 5 g CitromhĂ©j
⭕ 50 ml Tejszín
⭕ 100 g FehĂ©rcsokolĂĄdĂ©
⭕ 20 g Cseresznye

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a hozzĂĄvalĂłkat: a mandulalisztet Ă©s a porcukrot szitĂĄld össze egy tĂĄlban. A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©ket verd kemĂ©ny habbĂĄ, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot, amĂ­g fĂ©nyes, stabil habot nem kapsz.

    A mandulaliszt Ă©s a porcukor ĂĄtszitĂĄlĂĄsa elengedhetetlen a sima felĂŒletƱ macaronokhoz. A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©knek szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱnek kell lenniĂŒk a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    2

    A tojĂĄshabhoz Ăłvatosan keverd hozzĂĄ a mandulalisztes keverĂ©ket Ă©s a reszelt citromhĂ©jat, hogy a massza homogĂ©n Ă©s selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd tĂșl, mert a macaronok nem fognak megfelelƑen megemelkedni.

    A macaronĂĄzs (a mandulaliszt Ă©s tojĂĄshab összekeverĂ©se) kulcsfontossĂĄgĂș. A masszĂĄnak szalagszerƱen kell lefolynia a spatulĂĄrĂłl. Ha tĂșl sƱrƱ, Ăłvatosan keverj mĂ©g rajta egy kicsit.

    3

    HabzsĂĄk segĂ­tsĂ©gĂ©vel egyenletes mĂ©retƱ köröket nyomj egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire. Hagyd Ƒket pihenni 30 percig, hogy a felĂŒletĂŒk megszĂĄradjon.

    HasznĂĄlj macaron sablont, hogy egyforma mĂ©retƱ köröket tudj nyomni. A pihentetĂ©s alatt a macaronok felĂŒletĂ©n egy vĂ©kony hĂĄrtya kĂ©pzƑdik, ami fontos a 'lĂĄbak' kialakulĂĄsĂĄhoz sĂŒtĂ©s közben.

    4

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 150°C-on sĂŒsd a macaronokat 12-15 percig, amĂ­g kĂ­vĂŒl enyhĂ©n roppanĂłsak, belĂŒl pedig puhĂĄk maradnak.

    A sĂŒtĂ©si idƑ Ă©s hƑmĂ©rsĂ©klet sĂŒtƑfĂŒggƑ. Ha a macaronok tĂșl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hƑmĂ©rsĂ©kletet. A macaronok akkor jĂłk, ha a 'lĂĄbaik' szĂ©pen kialakultak, Ă©s könnyen levĂĄlnak a sĂŒtƑpapĂ­rrĂłl.

    5

    A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rå az apróra tört fehércsokolådéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. A fehércsokolådét apróra törd, hogy könnyebben olvadjon.

    6

    Add hozzĂĄ a puncs szirupot, hogy egy enyhĂ©n gyĂŒmölcsös Ă­zt kapj. Keverd jĂłl össze, majd hagyd hƱlni, hogy besƱrƱsödjön.

    A puncs szirup mennyisĂ©ge Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł. Ha nincs puncs szirup, hasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcs szirupot is.

    7

    Amikor a csokolådés krém besƱrƱsödött, egy kanål vagy habzsåk segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rå egy måsik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A macaronokat pårosítsd méret szerint, hogy egyforma 'szendvicseket' kapj.

    8

    A kĂ©sz macaronokat egy tĂĄlra helyezve tĂĄlald Ƒket, Ă©s hagyd Ƒket nĂ©hĂĄny ĂłrĂĄt pihenni a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A macaronok Ă­ze a hƱtƑben töltött idƑ alatt csak javul. LegalĂĄbb 24 ĂłrĂĄt Ă©rdemes hƱteni Ƒket tĂĄlalĂĄs elƑtt.