Öntsd az almalevet és a vizet egy közepes lábasba, majd kezdd el közepes lángon melegíteni.
Használj jó minőségű, 100%-os almalevet a legjobb íz érdekében.
Hámozd meg a banánt, majd pürésítsd egy villával vagy turmixgép segítségével, hogy később könnyebben belekeverhesd a ciderbe.
Az érett, puha banán könnyebben pürésíthető és édesebb ízt ad a cidernek.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a narancshéjat az edénybe, hogy az ital ízletes fűszeres aromát kapjon.
A narancshéjat vékonyan hámozd meg, hogy a fehér, keserű rész ne kerüljön bele.
Hagyd az italt lassan forrni körülbelül 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ne forrald túl erősen, mert az ízek elveszhetnek. A lassú forralás segít, hogy a fűszerek aromája jobban kioldódjon.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet, hogy enyhén savanykás, mégis édes ízt kapj.
Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a méz és a citromlé mennyiségét.
Szűrd át a cider keveréket egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket és a banán nagyobb rostjait.
Használj sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot a tökéletes eredményért.
Öntsd poharakba, és azonnal tálald melegen. Ha szeretnéd, díszítheted egy szelet naranccsal vagy fahéjrúddal.
A poharakat előmelegítheted, hogy tovább maradjon meleg az ital.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.