Almás-banános kuglóf tálalva

Almás-banános kuglóf

Az almás-banános kuglóf egy különleges és gyümölcsös desszert, amely az alma frissességét és a banán édességét ötvözi. Ez a sütemény tökéletes választás egy baráti összejövetelre vagy egy családi uzsonnára. Az egyszerűen elkészíthető recept garantáltan mindenkit elvarázsol. A kuglóf harmonikus ízvilága és puha textúrája minden falatban örömet nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
3 db Tojás
100 g Vaj
2 db Banán
150 g Reszelt alma
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
50 ml Tej
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd szórd meg liszttel.

    A forma alapos kivajazása és lisztezése elengedhetetlen, hogy a kuglóf könnyen kifordítható legyen.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalók összekeverésével biztosíthatod, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos lesz.

    A tojásokat minél jobban felvered, annál levegősebb lesz a kuglóf.

    4

    Olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a reszelt almát és a pépesített banánokat.

    A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A reszelt almát nyomkodd ki, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    5

    Lassan keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves keverékkel, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a kuglóf. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem vegyülnek.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.

    A forma megtöltésekor ügyelj arra, hogy a tészta egyenletesen oszoljon el.

    7

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütési idő függ a sütőtől. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A hűlés segít, hogy a kuglóf könnyebben kijöjjön a formából. Ha nehezen jön ki, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel.

    9

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd vékony almaszeletekkel vagy banánkarikákkal.

    A porcukor helyett készíthetsz cukormázat is, vagy kínálhatod vaníliafagylalttal.