Almás-csokoládés linzer tálalva

Almás-csokoládés linzer

Az almás-csokoládés linzer egy különleges és ízletes sütemény, amely a magyar konyha hagyományait idézi. Az alma frissessége és a csokoládé gazdag íze tökéletes harmóniát alkot ebben az omlós édességben. Ez a linzer ideális választás ünnepi alkalmakra vagy egy finom délutáni teázáshoz. Könnyen elkészíthető, és biztosan mindenkit lenyűgöz az asztalnál.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 57 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
100 g Porcukor
150 g Vaj
1 db Tojás
1 db Alma
50 g Étcsokoládé reszelék
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 csipet Csipet só
150 g Csokoládékrém

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    2

    Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a keverékben, amíg homogén állagot kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, így könnyebb lesz elmorzsolni, és a tészta is omlósabb lesz. Használhatsz vajvágót vagy a kezedet, de próbáld minél gyorsabban végezni, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan.

    3

    Reszeld le az almát, és add hozzá a keverékhez, majd keverd bele a tojást és a vaníliás cukrot.

    Az almát közvetlenül reszelés után add a tésztához, hogy ne barnuljon meg. Ha nagyon lédús az alma, érdemes kicsit kinyomkodni.

    4

    Gyúrd össze a tésztát, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

    A pihentetés fontos, mert a tészta így könnyebben nyújtható és nem zsugorodik össze sütés közben. Ha van rá időd, akár hosszabb ideig is hűtheted.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő sütési eredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak a tepsihez.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második korong közepére vágj ki egy kisebb kört.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Ha a tészta nagyon meglágyult a nyújtás során, tedd vissza pár percre a hűtőbe. Használj különböző méretű kiszúrókat a lyukas és a teli korongokhoz.

    7

    Helyezd a korongokat a tepsire, és süsd őket 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.

    Figyelj a sütési időre, mert a linzerek könnyen megéghetnek. Akkor jó, ha a széleik enyhén aranybarnák. A sütési idő függ a sütő teljesítményétől.

    8

    Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd ragaszd össze egy sima és egy lyukas korongot csokoládékrémmel. Szórd meg étcsokoládé reszelékkel tálalás előtt.

    A csokoládékrém helyett használhatsz más tölteléket is, például lekvárt vagy mogyorókrémet. A lényeg, hogy a töltelék ne legyen túl folyós, különben kifolyik a linzerek közül. A díszítéshez használhatsz porcukrot, kókuszreszeléket vagy aprított diót is.