Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es piteformát sütőpapírral.
A sütőpapír segít, hogy könnyen ki tudd venni a pitét a formából.
A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral és a cukorral. Morzsold bele a vajat, majd add hozzá a tojást, és gyúrd sima tésztává. Oszd a tésztát két részre, egyiket nyújtsd ki a piteformába.
A vajat hidegen, kockákra vágva add a liszthez, és gyorsan morzsold el, hogy ne olvadjon meg. A tésztát érdemes hűtőben pihentetni 30 percig, mielőtt kinyújtanád.
A reszelt almát keverd össze a darált dióval és a fahéjjal. Oszlasd el a tölteléket egyenletesen a tésztán.
Az almát ízlés szerint meg is párolhatod egy kevés vajon és cukron, mielőtt a tésztára teszed.
Nyújtsd ki a maradék tésztát, és helyezd a töltelék tetejére. Villával szurkáld meg a tetejét, hogy a gőz távozhasson.
A tetejére rácsot is készíthetsz a tésztából, ha feldarabolod és csíkokat helyezel egymásra.
Süsd a pitét 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd a formában hűlni 10 percig.
Ha a pite széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és ízlés szerint kínálj mellé vaníliasodót vagy tejszínhabot.
A vaníliasodó vagy tejszínhab még gazdagabbá teszi a pite ízét. Melegen tálalva a legfinomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.