Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, mert így egyenletesen sülnek a cupcake-ek.
A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.
A tojásokat és a cukrot addig verd, amíg a keverék világosabb színű és habos állagú nem lesz. Ez segít a cupcake-eknek könnyűnek és levegősnek lenni.
Add hozzá az olajat és a vaníliás cukrot, majd jól keverd el.
A vaníliás cukor helyett használhatsz vanília kivonatot vagy vanília aromát is.
Az almát hámozd meg, majd vágd apró kockákra. Az alma adja a cupcake-ek nedvességét és frissességét.
Az alma fajtája is befolyásolja az ízt. Érdemes édesebb, lédús almát választani, például golden delicious-t vagy gala-t.
A lisztet, fahéjat, sütőport és csipet sót egy tálban keverd össze. A száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljenek a cupcake-ek.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek.
Végül óvatosan keverd hozzá az apróra vágott almát. Ezt érdemes kézzel vagy fakanállal végezni.
Az almát óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze.
A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.
Használj muffin papírokat, hogy könnyebben eltávolíthasd a cupcake-eket a formából.
Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Érdemes 20 perc után ellenőrizni a cupcake-eket, és ha szükséges, tovább sütni.
Hagyd kihűlni a cupcaket a formákban, majd tálald. Ha szeretnéd, díszítheted egy kis fahéjas cukorral vagy krémmel a tetején.
A cupcake-eket teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvadhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.