Frissen sült almás-fahéjas cupcake

Almás-Fahéjas Cupcake

Az almás-fahéjas cupcake a fűszeres, gyümölcsös ízek tökéletes harmóniáját kínálja. Az alma és fahéj kombinációja igazi őszi hangulatot ad, és ez a sütemény a hidegebb hónapok egyik legkedveltebb édessége. Az első almás sütemények a középkori Európában jelentek meg, de az almát már évszázadok óta használják édességekben. Az almás-fahéjas cupcake tökéletes választás a családi összejövetelekhez vagy a téli hónapokra. Ahogy a cupcakes sül, az illata belengi a konyhát, és nem lehet megállni egy falatnál!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
1 db Alma
1 tk. Fahéj
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Tej
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, mert így egyenletesen sülnek a cupcake-ek.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.

    A tojásokat és a cukrot addig verd, amíg a keverék világosabb színű és habos állagú nem lesz. Ez segít a cupcake-eknek könnyűnek és levegősnek lenni.

    3

    Add hozzá az olajat és a vaníliás cukrot, majd jól keverd el.

    A vaníliás cukor helyett használhatsz vanília kivonatot vagy vanília aromát is.

    4

    Az almát hámozd meg, majd vágd apró kockákra. Az alma adja a cupcake-ek nedvességét és frissességét.

    Az alma fajtája is befolyásolja az ízt. Érdemes édesebb, lédús almát választani, például golden delicious-t vagy gala-t.

    5

    A lisztet, fahéjat, sütőport és csipet sót egy tálban keverd össze. A száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljenek a cupcake-ek.

    6

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek.

    7

    Végül óvatosan keverd hozzá az apróra vágott almát. Ezt érdemes kézzel vagy fakanállal végezni.

    Az almát óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze.

    8

    A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.

    Használj muffin papírokat, hogy könnyebben eltávolíthasd a cupcake-eket a formából.

    9

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Érdemes 20 perc után ellenőrizni a cupcake-eket, és ha szükséges, tovább sütni.

    10

    Hagyd kihűlni a cupcaket a formákban, majd tálald. Ha szeretnéd, díszítheted egy kis fahéjas cukorral vagy krémmel a tetején.

    A cupcake-eket teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvadhat.