Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet kb. 30-35°C.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben alacsony hőfokon, vagy egy meleg radiátor közelében.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor kiszáradhat a sütőben.
Az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd apró szeletekre. Szórd a tésztára a fahéjat és az almát.
Az alma szeleteket kend meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele az almát és a fahéjat.
A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy locsold meg egy kevés mézzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.