Almás-fahéjas turmix frissen tálalva

Almás-fahéjas turmix

Az almás-fahéjas turmix egy igazi klasszikus, amely tökéletes választás a hideg hónapokra és az őszi-téli szezonra. Az alma természetes édessége és a fahéj melegítő aromája harmonikus ízkombinációt alkot, amely egyszerre frissítő és megnyugtató. A görög joghurt krémes textúrát biztosít, míg a mandulatej lágy és könnyed ízt kölcsönöz az italnak. Ez a turmix nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen tele van rostokkal és vitaminokkal. Készítsd el ezt az egyszerű és ízletes receptet, amely garantáltan elvarázsol mindenkit!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss alma
200 ml Mandulatej
100 g Görög joghurt
15 g Méz
1 tk. Fahéj
5 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és hámozd meg az almát, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben turmixolható legyen.

    Ha nincs időd meghámozni, alaposan mosd meg az almát és a héjával együtt turmixold le. A héj értékes rostokat tartalmaz.

    2

    Öntsd a mandulatejet egy turmixgépbe, majd add hozzá a görög joghurtot, amely krémes textúrát biztosít a turmixnak.

    A mandulatej helyett használhatsz más növényi tejet (pl. zabtej, kókusztej) vagy hagyományos tehéntejet is. A görög joghurt helyett használhatsz más joghurtot, de a görög joghurt sűrűbb és krémesebb állagot ad.

    3

    Adj hozzá mézet a természetes édesség érdekében, majd szórd bele a fahéjat, amely kellemes, fűszeres ízt ad az italnak.

    A méz helyett használhatsz más természetes édesítőt, például agavé szirupot, juharszirupot vagy steviát. A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    Dobd bele a jégkockákat, majd turmixold az összetevőket nagy sebességen 1-2 percig, amíg teljesen sima és krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs jégkockád, használhatsz fagyasztott almadarabokat is. A turmixolás időtartama a turmixgép teljesítményétől függően változhat.

    5

    Öntsd poharakba, és ha szeretnéd, díszítsd egy kevés extra fahéjjal vagy egy almaszelettel a tetején.

    A turmixot azonnal fogyaszd, hogy a legjobb ízét élvezhesd. Ha mégis el szeretnéd tenni, tárold hűtőben, légmentesen záródó edényben.