AlmĂĄs habos szelet tĂĄlalva

AlmĂĄs habos szelet

Az almĂĄs habos szelet egy klasszikus desszert, amely az Ƒszi Ă­zeket idĂ©zi meg. A puha almatöltelĂ©k Ă©s a könnyƱ habrĂ©teg kombinĂĄciĂłja tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot. Ez a sĂŒtemĂ©ny remek vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi összejövetelekre vagy egy csĂ©sze tea mellĂ©. Könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă­gy akĂĄr kezdƑk is bĂĄtran kiprĂłbĂĄlhatjĂĄk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 250 g Liszt
⭕ 150 g Vaj
⭕ 100 g Cukor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 400 g Alma (reszelt)
⭕ 10 g FahĂ©j (Ƒrölt)
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 20 g Porcukor (dĂ­szĂ­tĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑpapĂ­rt Ă©rdemes egy kicsit bevizezni Ă©s összegyƱrni, Ă­gy könnyebben belesimul a tepsibe.

    2

    Keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport Ă©s a cukrot, majd morzsold el benne a vajat, hogy omlĂłs tĂ©sztĂĄt kapj.

    A vaj legyen hideg, hogy könnyen elmorzsolható legyen. Hasznålhatsz késes aprítót is a mƱvelethez.

    3

    Add hozzĂĄ a tojĂĄsok sĂĄrgĂĄjĂĄt, Ă©s dolgozd össze a tĂ©sztĂĄt. NyĂșjtsd ki, majd helyezd a tepsibe.

    A tĂ©sztĂĄt ne dolgozd tĂșl sokĂĄig, mert kemĂ©ny lesz. Ha ragad, tegyĂ©l hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. A tĂ©sztĂĄt nyĂșjtĂĄs elƑtt pihentesd hƱtƑben 30 percig.

    4

    A reszelt almåt keverd össze a fahéjjal, és terítsd egyenletesen a tésztåra.

    Az almåt reszelés utån nyomkodd ki, hogy ne åztassa el a tésztåt.

    5

    Verd kemény habbå a tojåsfehérjéket, majd fokozatosan add hozzå a cukrot, amíg fényes és stabil habot nem kapsz.

    A tojĂĄsfehĂ©rje legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă©s cseppmentes tĂĄlban verd fel. Egy csipet sĂł hozzĂĄadĂĄsĂĄval könnyebben felverhetƑ.

    6

    Simítsd a tojåsfehérjehabot az almarétegre.

    A habot óvatosan simítsd el, hogy ne törjön össze.

    7

    SĂŒsd a szeletet 25-30 percig, amĂ­g a teteje aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    HƱtsd ki a sĂŒtemĂ©nyt, szĂłrd meg porcukorral, Ă©s szeleteld fel tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A sĂŒtemĂ©nyt teljesen hƱtsd ki, mielƑtt felszeleteled, hogy a hab ne essen össze.