Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelve.
A sütőt érdemes alsó-felső sütésen melegíteni, hogy a sütemény egyenletesen süljön át. A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütemény leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.
A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket egy nagy tálban keverd össze.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók, és egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy külön tálban, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
A tojásokat minél habosabbra keverjük, annál könnyebb és levegősebb lesz a sütemény. A vajat ne forrón adjuk hozzá, hanem hagyjuk kicsit hűlni, különben kicsaphatja a tojásokat.
A nedves hozzávalókat fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és egy spatulával óvatosan összedolgozzuk, hogy egyenletes tésztát kapjunk.
Ne keverjük túl a tésztát, csak addig, amíg a liszt el nem tűnik, különben kemény lehet a sütemény. A spatulával történő keverés segít megőrizni a tészta könnyedségét.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd beleforgatjuk a fahéjba.
Érdemes savanykásabb almafajtát választani, mert az jól illik a kókusz édességéhez. A fahéjjal való forgatás segít, hogy az almák ne barnuljanak meg, és finom ízt adjon a süteménynek.
A tészta felét a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd az almaszeletek felét egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A tésztát egyenletesen oszlasd el, hogy a sütemény mindenhol egyformán süljön meg. Az almaszeleteket enyhén nyomd bele a tésztába.
A maradék tésztát ráöntjük az almákra, majd a tetejét a maradék almaszeletekkel díszítjük.
A tetejére szánt almaszeleteket vékonyabbra vágd, hogy könnyebben átsüljenek. Szórd meg egy kis fahéjjal a tetejét, még finomabb lesz.
A süteményt 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a sütemény átsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Porcukorral vagy extra kókuszreszelékkel megszórva kínálhatjuk.
A süteményt teljesen kihűtve könnyebb szeletelni, és jobban kijönnek az ízek. A porcukor és a kókuszreszelék még ünnepélyesebbé teszi a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.