Almás-kókuszos sütemény tálalva

Almás-kókuszos sütemény

Az almás sütemények évek óta népszerűek a magyar konyhában, hiszen könnyen elkészíthetők és mindig nagy sikert aratnak. A kókusz hozzáadása egy különleges csavart ad az ízvilágnak, amely egzotikus és mégis otthonos érzést kelt. Ez a recept tökéletes választás családi ebédekhez, baráti összejövetelekhez vagy akár egy délutáni kávé mellé. A sütemény omlós és puha, a fahéjjal fűszerezett alma pedig tökéletes harmóniát alkot a kókuszos tésztával. Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis különleges süteményre vágysz, ezt mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
100 g Kókuszreszelék
120 g Kristálycukor
2 db Tojás
150 ml Tej
100 g Vaj
1 tk. Sütőpor
2 db Alma
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelve.

    A sütőt érdemes alsó-felső sütésen melegíteni, hogy a sütemény egyenletesen süljön át. A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütemény leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket egy nagy tálban keverd össze.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók, és egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy külön tálban, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.

    A tojásokat minél habosabbra keverjük, annál könnyebb és levegősebb lesz a sütemény. A vajat ne forrón adjuk hozzá, hanem hagyjuk kicsit hűlni, különben kicsaphatja a tojásokat.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és egy spatulával óvatosan összedolgozzuk, hogy egyenletes tésztát kapjunk.

    Ne keverjük túl a tésztát, csak addig, amíg a liszt el nem tűnik, különben kemény lehet a sütemény. A spatulával történő keverés segít megőrizni a tészta könnyedségét.

    5

    Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd beleforgatjuk a fahéjba.

    Érdemes savanykásabb almafajtát választani, mert az jól illik a kókusz édességéhez. A fahéjjal való forgatás segít, hogy az almák ne barnuljanak meg, és finom ízt adjon a süteménynek.

    6

    A tészta felét a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd az almaszeletek felét egyenletesen eloszlatjuk rajta.

    A tésztát egyenletesen oszlasd el, hogy a sütemény mindenhol egyformán süljön meg. Az almaszeleteket enyhén nyomd bele a tésztába.

    7

    A maradék tésztát ráöntjük az almákra, majd a tetejét a maradék almaszeletekkel díszítjük.

    A tetejére szánt almaszeleteket vékonyabbra vágd, hogy könnyebben átsüljenek. Szórd meg egy kis fahéjjal a tetejét, még finomabb lesz.

    8

    A süteményt 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a sütemény átsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész.

    9

    Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Porcukorral vagy extra kókuszreszelékkel megszórva kínálhatjuk.

    A süteményt teljesen kihűtve könnyebb szeletelni, és jobban kijönnek az ízek. A porcukor és a kókuszreszelék még ünnepélyesebbé teszi a tálalást.