Almás-mézes kuglóf tálalva

Almás-mézes kuglóf

Az almás-mézes kuglóf egy különleges desszert, amely az alma frissességét és a méz természetes édességét ötvözi. Ez a sütemény ideális választás egy kellemes délutáni teázáshoz vagy egy ünnepi összejövetelhez. Az egyszerűen elkészíthető recept garantáltan mindenkit elvarázsol, és a család kedvencévé válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
100 g Kristálycukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 db Reszelt alma
2 ek. Méz
1 cs. Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd szórd meg liszttel.

    A forma alapos előkészítése (vajazás és lisztezés) elengedhetetlen, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön a formából. A liszt helyett használhatsz zsemlemorzsát is.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.

    A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes eloszlást.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos lesz.

    A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék világosabb színű és habos nem lesz. Ez segít a kuglóf könnyedségében.

    4

    Olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a mézet, majd add a tojásos keverékhez.

    A vajat ne forrósítsd fel teljesen, csak olvaszd meg. A méz mennyiségét is ízlés szerint állíthatod.

    5

    Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat, majd óvatosan keverd bele a reszelt almát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, így elkerülheted a csomósodást. Az almát reszelés után kicsit nyomkodd ki, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.

    Ügyelj arra, hogy a forma teljesen ki legyen vajazva és lisztezve, különben a kuglóf beleragadhat.

    7

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a készültséget. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A formában hagyott hűlés segít elkerülni, hogy a kuglóf összetörjön kifordításkor.

    9

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd almaszeletekkel és mézcseppekkel.

    A díszítéshez használhatsz karamellizált almaszeleteket vagy pirított dió darabokat is.