Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd szórd meg liszttel.
A forma alapos előkészítése (vajazás és lisztezés) elengedhetetlen, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön a formából. A liszt helyett használhatsz zsemlemorzsát is.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes eloszlást.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos lesz.
A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék világosabb színű és habos nem lesz. Ez segít a kuglóf könnyedségében.
Olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a mézet, majd add a tojásos keverékhez.
A vajat ne forrósítsd fel teljesen, csak olvaszd meg. A méz mennyiségét is ízlés szerint állíthatod.
Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat, majd óvatosan keverd bele a reszelt almát.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, így elkerülheted a csomósodást. Az almát reszelés után kicsit nyomkodd ki, hogy ne legyen túl nedves a tészta.
Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.
Ügyelj arra, hogy a forma teljesen ki legyen vajazva és lisztezve, különben a kuglóf beleragadhat.
Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.
A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a készültséget. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A formában hagyott hűlés segít elkerülni, hogy a kuglóf összetörjön kifordításkor.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd almaszeletekkel és mézcseppekkel.
A díszítéshez használhatsz karamellizált almaszeleteket vagy pirított dió darabokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.