Almás-narancsos linzer tálalva

Almás-narancsos linzer

Az almás-narancsos linzer egy könnyed és frissítő desszert, amely az alma édességét és a narancs citrusos ízét ötvözi. Ideális választás családi összejövetelekre vagy egy könnyed délutáni uzsonnára. Az egyszerűen elkészíthető recept garantáltan mindenkit elvarázsol.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Vaj
100 g Porcukor
1 db Tojás
100 g Reszelt alma
1 db Reszelt narancshéj
2 ek. Narancslé
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a csipet sót és a reszelt narancshéjat.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes ízt.

    2

    Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal.

    A hideg vaj használata kulcsfontosságú a linzer tészta omlósságához. Dolgozz gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan.

    3

    Keverd hozzá a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt almát és a narancslevet, majd gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

    A tésztát ne gyúrd túl, csak addig, amíg össze nem áll. A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzer leragadjon a tepsihez, és megkönnyíti a tisztítást.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második kör közepébe vágj egy kisebb lyukat.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A lyukas korongok közepébe használhatsz egy kisebb pogácsaszaggatót vagy egy kupakot.

    6

    Helyezd a tésztakorongokat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.

    Figyelj, hogy a linzerek ne barnuljanak meg túlságosan, mert akkor kemények lesznek.

    7

    Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd kend meg a sima korongokat almás-narancsos lekvárral, és ragaszd össze őket a lyukas korongokkal.

    A lekvárt melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen. Ne használj túl sok lekvárt, mert kifolyhat a linzerek közül.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd almaszeletekkel és narancshéjjal.

    A linzereket légmentesen záródó dobozban tárold, hogy megőrizzék a frissességüket.