Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a csipet sót és a reszelt narancshéjat.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes ízt.
Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal.
A hideg vaj használata kulcsfontosságú a linzer tészta omlósságához. Dolgozz gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan.
Keverd hozzá a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt almát és a narancslevet, majd gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.
A tésztát ne gyúrd túl, csak addig, amíg össze nem áll. A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzer leragadjon a tepsihez, és megkönnyíti a tisztítást.
Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második kör közepébe vágj egy kisebb lyukat.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A lyukas korongok közepébe használhatsz egy kisebb pogácsaszaggatót vagy egy kupakot.
Helyezd a tésztakorongokat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.
Figyelj, hogy a linzerek ne barnuljanak meg túlságosan, mert akkor kemények lesznek.
Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd kend meg a sima korongokat almás-narancsos lekvárral, és ragaszd össze őket a lyukas korongokkal.
A lekvárt melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen. Ne használj túl sok lekvárt, mert kifolyhat a linzerek közül.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd almaszeletekkel és narancshéjjal.
A linzereket légmentesen záródó dobozban tárold, hogy megőrizzék a frissességüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.