Almás pitét idéző ravioli tálalva

Almás pitét idéző ravioli

Az almás pitét idéző ravioli egy igazi nosztalgikus desszert, amely az olasz ravioli hagyományait ötvözi az almás pite klasszikus ízvilágával. Az édes fahéjas alma és a ropogós dió kombinációja tökéletesen visszaadja az őszi hangulatot. A mézzel és vajjal karamellizált bevonat tovább fokozza az ízek harmóniáját. Ez a desszert nemcsak látványos, hanem könnyen elkészíthető is, és egy csésze forró tea vagy kávé mellé tálalva válik igazán felejthetetlenné.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
150 g Alma
30 g Barnacukor
1 tk. Őrölt fahéj
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Citromhéj (reszelt)
30 g Olvasztott vaj
30 g Darált dió
20 ml Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A liszt átszitálása levegősebbé teszi a tésztát. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért óvatosan adagold.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés azért fontos, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen, és ne szakadjon el.

    3

    A töltelékhez hámozd meg és reszeld le az almát, majd keverd össze a barnacukorral, a fahéjjal, a vanília kivonattal és a reszelt citromhéjjal.

    Ha az alma nagyon lédús, nyomkodd ki a levét, mielőtt összekevered a többi hozzávalóval, hogy ne áztassa el a tésztát.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat az almás töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. A töltelék mennyiségét úgy kalkuláld, hogy jusson mindenhova, de ne legyen túl sok, mert kifolyhat főzés közben.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket nedvesítsd be egy kis vízzel, mielőtt összenyomod, így jobban tapadnak.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet, és összeragadhatnak. Ha feljöttek a tetejére, az azt jelenti, hogy megfőttek.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vajat alacsony lángon olvaszd, hogy ne égjen meg. A raviolikat óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.

    8

    Tálaláskor locsold meg mézzel, és szórd meg darált dióval. Melegen fogyaszd!

    Tálaláskor megszórhatod porcukorral is, vagy kínálhatsz hozzá vaníliafagylaltot.