Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt átszitálása levegősebbé teszi a tésztát. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért óvatosan adagold.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés azért fontos, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen, és ne szakadjon el.
A töltelékhez hámozd meg és reszeld le az almát, majd keverd össze a barnacukorral, a fahéjjal, a vanília kivonattal és a reszelt citromhéjjal.
Ha az alma nagyon lédús, nyomkodd ki a levét, mielőtt összekevered a többi hozzávalóval, hogy ne áztassa el a tésztát.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat az almás töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. A töltelék mennyiségét úgy kalkuláld, hogy jusson mindenhova, de ne legyen túl sok, mert kifolyhat főzés közben.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket nedvesítsd be egy kis vízzel, mielőtt összenyomod, így jobban tapadnak.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet, és összeragadhatnak. Ha feljöttek a tetejére, az azt jelenti, hogy megfőttek.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vajat alacsony lángon olvaszd, hogy ne égjen meg. A raviolikat óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.
Tálaláskor locsold meg mézzel, és szórd meg darált dióval. Melegen fogyaszd!
Tálaláskor megszórhatod porcukorral is, vagy kínálhatsz hozzá vaníliafagylaltot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.