Aloo Gobi spenóttal, fűszeres zöldségek és friss spenót

Aloo Gobi spenóttal

Az aloo gobi az indiai konyha egyik legnépszerűbb ételének számít, amely hagyományosan burgonyából és karfiolból készül. A spenótnak köszönhetően egy egészséges és friss variáció jön létre, amely gazdag fűszerekkel és aromákkal rendelkezik. Az étel a fűszeres ízek mellett egyszerű és tápláló, és tökéletes választás egy hétvégi étkezéshez vagy egy gyors vacsorához. Aloo Gobi spenóttal remek módja annak, hogy egy klasszikus indiai ételt friss zöldségekkel tálaljunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
1 db Karfiol
200 g Friss spenót
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
2 db Paradicsom
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk. Curry por
1 tk. Koriander
1 csipet Bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt és a krumplit apróbb darabokra vágd. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd.

    A karfiol darabokat egyenlő méretűre vágd, hogy egyenletesen süljön.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 3-5 percig, amíg megpuhulnak.

    A gyömbér frissessége és íze rendkívül fontos a dish ízének gazdagításához.

    3

    Add hozzá a kurkumát, curry port, koriandert, borsot és sót. Keverd össze, és főzd 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A fűszerek pirítása segít, hogy az ízek még intenzívebbek legyenek.

    4

    Tedd hozzá a krumplit és karfiolt a serpenyőbe, majd keverd össze a fűszerekkel. Öntsd rá egy kis vizet, és főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

    5

    Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, add hozzá a friss spenótot, és főzd még 2-3 percig, amíg a spenót összeesik.

    A spenót ne főzd túl, hogy megőrizzük a friss ízét és szép zöld színét.

    6

    Tálald a forró ételt, és ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel díszítsd.

    A friss koriander frissessége kiemeli az étel ízét, így mindenképp használd a díszítéshez.