A burgonyát hámozd meg, majd kockázd fel egyenlő darabokra. A paradicsomokat vágd apróra.
A burgonyát kockázd egyenlő méretűre, hogy minden darab egyformán megpuhuljon főzés közben.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt, és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.
A kömény az étel alapfűszere, ezért érdemes odafigyelni, hogy ne égjen meg.
Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A hagyma pirítása segít az ízek kioldásában, így ne hagyd ki ezt a lépést.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót. Főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.
A paradicsom adja meg a szósz alapját, ha túl száraznak találod, egy kis vizet is adhatunk hozzá.
Tedd hozzá a felkockázott burgonyát és keverd jól össze. Önts rá egy kevés vizet, hogy a burgonyát ellepje. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Ha nem akarod, hogy a burgonya túl megfőjön, ellenőrizd, hogy ne főzd túl, mert akkor szétmállik.
Miután a burgonya megpuhult, vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.
Aloo Tamatar Sabzi tökéletes köretként is, de önálló ételként is megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.