Aloo Tamatar Sabzi tálban, friss korianderrel díszítve

Aloo Tamatar Sabzi

Az Aloo Tamatar Sabzi egy indiai étel, amely a burgonyát és paradicsomot kombinálja egy ínycsiklandó, fűszeres szószban. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízekben, és könnyen elkészíthető bármilyen hétköznapi étkezéshez. A paradicsom édes-savanyú íze tökéletesen kiegészíti a burgonya lágy, semleges ízét, míg a fűszerek – mint a kömény és a kurkuma – gazdagítják az étel ízét. Az Aloo Tamatar Sabzi tökéletes választás egy könnyű, mégis ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Burgonya
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd kockázd fel egyenlő darabokra. A paradicsomokat vágd apróra.

    A burgonyát kockázd egyenlő méretűre, hogy minden darab egyformán megpuhuljon főzés közben.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt, és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény az étel alapfűszere, ezért érdemes odafigyelni, hogy ne égjen meg.

    3

    Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít az ízek kioldásában, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót. Főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.

    A paradicsom adja meg a szósz alapját, ha túl száraznak találod, egy kis vizet is adhatunk hozzá.

    5

    Tedd hozzá a felkockázott burgonyát és keverd jól össze. Önts rá egy kevés vizet, hogy a burgonyát ellepje. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    Ha nem akarod, hogy a burgonya túl megfőjön, ellenőrizd, hogy ne főzd túl, mert akkor szétmállik.

    6

    Miután a burgonya megpuhult, vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    Aloo Tamatar Sabzi tökéletes köretként is, de önálló ételként is megállja a helyét.